van der Horst

Aftellen naar de 24 Hours of Zolder met Anthony Kumpen!

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
De zomervakantie is voor heel veel mensen een zeer aangenaam moment in het jaar, maar de autosportliefhebbers kijken toch ook uit naar het einde ervan. Waarom? Op 31 augustus en 1 september wordt er natuurlijk weer 24 uur lang geracet op Circuit Zolder… De 24 Hours of Zolder in het 50ste jaar van de Limburgse omloop sluit weer aan met een lange traditie, een traditie van een open deelnemersveld en één groot autosportfeest.
  • VR Racing
Recordhouder qua zeges, Anthony Kumpen is niet alleen weer van de partij, de zesvoudige winnaar is ook de peter van de race. Hij blikt dan ook met veel plezier vooruit.

“Het concept van de 24 Hours of Zolder is bijzonder”, onderlijnt Anthony Kumpen. “De wedstrijd staat open voor prototypes, GT’s en toerwagens en dat is uniek in de wereld voor een 24-uursrace. Vorig jaar werd bewezen dat het samengaan van de drie types wagens perfect verloopt en dus zien we dit jaar ook weer Norma, Wolf, Radical en Ligier versus Porsche 911 en Audi R8 en diverse BMW en Seat. Vooraan wordt er voor de algemene zege gestreden, maar in het veld hebben de diverse deelnemers hun eigen objectieven. In Zolder zien we ook professionele rijders versus de betere amateurs en zeer professionele teams die zich meten met gepassioneerde liefhebbers. En uiteraard is de 24 Hours of Zolder ook één groot feest, met opnieuw een perfect huwelijk tussen autosport en heel wat andere entertainment!”

De race staat uiteraard op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september geprogrammeerd, maar de race-activiteiten beginnen al vroeger en er is meer op de piste dan de 24 Hours of Zolder zelf.

Pascal Ursi (Marketing Manager Circuit Zolder): “We krijgen het gezelschap van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Belgian Historic & Youngtimer Cup. De activiteiten gaan van start op donderdag, met heel de dag trainingen en kwalificaties, met ’s avonds de eerste race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de spectaculaire nachtkwalificaties. Alles is donderdag overigens gratis!”

Afsluiten doet Anthony Kumpen met heel goed nieuws voor deelnemers, teams en alle liefhebbers die er toch niet zouden kunnen bij zijn: De 24 Hours of Zolder gaan life op VIER! De zender brengt de start en de finish op de TV.

See you in Zolder!

Circuit Zolder Press - Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 10 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons