van der Horst

Aftellen naar de Kempenrally komende zaterdag

Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona VR Racing
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona VR Racing
Zaterdag wordt in Turnhout autosportgeschiedenis geschreven. Dan gaat de Kempenrally opnieuw van start nadat deze populaire Belgische rally tot midden de jaren '80 een vaste waarde was op de Belgische rallykalender. Het wordt geen proef zoals we kennen voor moderne wagen, maar een aartsmoeilijke regularity voor historische wagens, verdeeld over twee klassen, Legend en Classic met gemiddelde snelheden van 80 km/u en 60 km/u. En dit over een geheim parcours dat pas op zaterdag wordt vrijgegeven.
  • Hamofa Performance
Dirk Vermeersch - Fiat 124 Spider GT
Dirk Vermeersch - Fiat 124 Spider GT
Het parcours telt 6 verschillende RT’s die 2 of  3 maal  worden afgelegd. 16 proeven dus en in totaal en 150 km tegen de klok. Het parcours is tot net voor de start geheim en gezien de hoge gemiddelden zal er dus flink worden gefietst om straftijden te vermijden. Iets voor acht uur bolt de eerste deelnemer van het podium op de Grote Markt in Turnhout en indien alles goed verloopt zal deze 13 uren later opnieuw het podium oprijden.

De administratieve en technische controle vindt plaats op vrijdag 15 december overdag en van 19 tot 21u00 is er de voorstelling van de wagens in het centrum van Turnhout. De deelnemers rijden vanaf 21u00 over het podium. De verplichte briefing is om 20u30.

Guino Kenis
Guino Kenis
Het parcours blijft dus geheim tot zaterdagmorgen er zijn geen verkenningen toegelaten. De copiloten kunnen enkel met kaartfragmenten in het roadbook hun piloten over het parcours gidsen en dat is uniek voor België. De inkom is gratis voor de toeschouwers, die wel hun bijdrage aan de organisatie kunnen leveren door het programmaboekje aan 10 euro aan te kopen. Dat is verkrijgbaar in onderstaande voorverkooppunten.

Enkele ronkende namen zoals Dirk Van Rompuy/Vanoverschelde, Vermeersch/Darimont, Kenis/Kurt Declerck, Moerenhout/De Muynck, Van Bougonie, Devercker, Van Peer/Van Oosten, enz...

Last but not least, is de Mystery Driver de 10-voudige nationaal rallycrosskampioen en tevens Kempenaar François Monten. Hij treedt aan in de G&A BMW E30 M3 en wordt voor gelegenheid genavigeerd door Isidoor Smets.

Nuttige info:
http://www.kempenrally.be/Results/Results.html
Info en live resultaten: www.kempenrally.be
Facebookpagina www.facebook.com/kempenrally

Verkooppunten van programmaboekjes
Parochiecentrum Mollenhof
Lichtaartsesteenweg 1
2275 Poederlee
014 88 18 48
 
Boekenwinkel Funco
Dorp 22/23
2310 Rijkevorsel
03 314 79 74
 
Snap-On Startpodium Turnhout
Grote Markt
2300 Turnhout
 
TEXACO Van Berlo
Turnhoutseweg 42
2387 Baarle-Hertog

Foto's: Wilfried Geerts, RIP, Vermeersch

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op donderdag 14 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kempenrally.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons