van der Horst

AKKA ASP bevestigt gewijzigde rijdersbezettingen

Mercedes-AMG Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP keert terug naar de Blancpain GT World Challenge Europe nadat het vorig seizoen de Sprint Cup titel wegkaapte. Ook dit jaar mikt het Franse team hoog in de GT World Challenge Europe by AWS en zet daarvoor drie Mercedes AMG-GT3 Evos in, al werden de rijdersbezettingen serieus gewijzigd tegenover vorig jaar.
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
In de Endurance Cup komt komt AKKA ASP uit in drie verschillende categorieën. Bij de Pro's rekent men op Sprint Cup-kampioen Raffaele Marciello om samen met de gepromoveerden Felipe Fraga en Timur Boguslavskiy op titeljacht te gaan. Deze laatsten kwamen vorig seizoen nog uit in de Silver Cup voor het team. Hierdoor moest er een volledig nieuwe line-up gevormd worden voor de tweede wagen en die werd gevonden bij Fransen Arno Santamato en Lucas Legeret aangevuld met de Chileen Benjamin Hites. In de Pro-Am klasse mogen Jim Pla en Jean-Luc Beaubelique de voormalige Franse ex-keeper Fabien Barthez verwelkomen.

Voor de Sprint Cup zal het team het met één wagen minder doen, de duo's Marciello/Boguslavskiy bij de Pro's en Hites/Santamato in de Silver Cup bemannen de twee bolides. Vincent Abril, die mee de titel verzekerde vorig seizoen, zal dit jaar bij een ander Mercedes-team aan de start verschijnen.

Foto's: Fred Vautier - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Blancpain GT World Challenge Europe op donderdag 20 februari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons