van der Horst

AKKA ASP met vier wagens en grote namen

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP komt dit jaar met een indrukwekkende armada aan de start van de Blancpain GT Series. Na een sterk eerste seizoen met de Mercedes-AMG GT3, met onder meer een tweede plaats in de 24 uren van Spa en een overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen, schakelt het team van Jérôme Policand nog een versnelling hoger. Het aantal wagens wordt opgetrokken van 2/3 naar maar liefst vier exemplaren van de Mercedes-AMG GT3 die zowel de Sprint als Endurance Cup wedstrijden zullen betwisten. Ook op het vlak van de rijders is men er in geslaagd om enkele grote namen binnen te halen.
Het team brengt twee wagens aan de start in de Pro Cup van beide kampioenschappen. De #88 krijgt met Tristan Vautier, Daniel Juncadella en Félix Serrallés een sterke rijdersbezetting mee. Laatsgenoemde is afkomstig uit Puerto Rico en heeft een verleden bij de eenzitters. Vautier betwist enkel de uithoudingswedstrijden, maar scheerde vorig seizoen nog hoge toppen aan de zijde van Felix Rosenqvist. De Zweed is dit jaar echter niet meer van de partij en is momenteel actief in Formule E en Super Formula. 

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
De #90 beschikt met Mathias Lauda, Raffaele Marciello en Michael Meadows overigens ook over een te duchten rijdersbezetting. Meadows verruilt zijn WRT Audi dus voor een Franse Mercedes en verwelkomt twee nieuwe teamgenoten van zeer hoog niveau. Marciello is een van de laatste grote namen uit de eenzitters die zijn kans waagt bij de GT's. De twee overige wagens zullen uitkomen in de Pro-Am Cup en ook daar valt een opmerkelijk naam te noteren met Jules Gounon, zoon van Jean-Marc Gounon. De jonge Fransman maakt heel snel naam en werd recent nog tweede in de 24 uren van Daytona (GTD). Tot slot van rekening zet AKKA ASP ook nog eens twee wagens in in de Blancpain GT Sports Club voor Mauro Ricci en Anthony Pons.

Blancpain GT Endurance Cup rijdersbezetting:
#88: Tristan Vautier – Daniel Juncadella – Félix Serrallés (Pro Cup)
#90: Michael Meadows – Mathias Lauda – Raffaele Marciello (Pro Cup)
#87: Jules Gounon – Jean-Luc Beaubelique – Mauro Ricci (Pro-Am Cup)
#89: Alex Fontana – Daniele Perfetti – Ludovic Badey (Pro-Am Cup)

Blancpain GT Sprint Cup rijdersbezetting:
#88: Daniel Juncadella – Félix Serrallés (Pro Cup)
#90: Raffaele Marciello – Michael Meadows (Pro Cup)
#87: Jules Gounon – Jean-Luc Beaubelique (Pro-Am Cup)
#89: Jean-Philippe Belloc – Christophe Bourret (Pro-Am Cup)

Foto: AKKA ASPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op woensdag 1 maart 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons