van der Horst

Al 14 inschrijvingen voor de GT Sports Club

Start Qualifying Race Blancpain GT Sports Club Spa
Start Qualifying Race Blancpain GT Sports Club Spa
Binnen twee weken wordt op het circuit van Monza niet alleen het startschot van een nieuw seizoen Blancpain GT Series Endurance Cup gegeven, maar ook de Blancpain GT Sports Club kent er haar eerste van vijf manches. Voorlopig zijn er al 14 wagens ingeschreven voor de openingsmanche op het Italiaanse circuit, verdeeld over tien teams.
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Regerend kampioenen Karim Ojjeh en Boutsen Ginion Racing zien we niet meer terug in de GT Sports Club, zij hebben hun zinnen gezet op de Blancpain GT Series Endurance Cup. Ook de snelle Belg Patrick Van Glabeke zien we niet terug nu deze laatste aan andere activiteiten dan het racen voorkeur geeft. Voor de rest zien we in het kampioenschap voor bronze-grade drivers veel van de gekende namen aantreden en dat naast enkele nieuwkomers. Naast vaste teams als AF Corse, Kessel Racing, HB Racing, HP Racing International, Rinaldi Racing en GDL Racing, maken ERC Motorsport, StileF Service Srl, Reno Racing en het Nederlandse Van der Horst Motorsport hun debuut in de serie.

Blancpain GT Sports Club @ Francorchamps
Blancpain GT Sports Club @ Francorchamps
Met Ferrari, Lamborghini, Mercedes en Honda krijgen we vier merken aan de start in Monza. De Honda NSX GT3 Evo van Reno Racing bestuurd door Jens Reno Moller is de nieuwigheid van het kampioenschap. Naast de algemene titel wordt er dit seizoen ook gestreden voor de Titanium Cup voor rijders tussen de 50 en 59 jaar en de Iron Cup for voor piloten boven de 60 jaar. De Blancpain GT Sports Club omvat vijf manches van ieder twee races, waarvan de vierde doorgaat op het circuit van Spa-Francorchamps op 20 en 21 juli.

Foto's: Arne Simons, Niels Vaeck & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op maandag 1 april 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons