van der Horst

Al-Attiyah leidt - Peugeot lijdt

Ten Brinke-Colsoul - Toyota
Ten Brinke-Colsoul - Toyota
We meldden het gisteren reeds, maar pas vandaag kwam aan het licht dat Nasser Al-Attiyah door een straftijd wegens overdreven snelheid op een verbindingsetappe zijn zege van gisteren uit handen moesten geven. De geïrriteerde Qatari gaf zijn MINI opnieuw de sporen en won zijn tweede etappe op rij. Even was er wel verwarring toen bleek dat zijn transponder er de brui aan gaf. Hij pakt opnieuw de leiding, terwijl titelverdediger Nani Roma opnieuw problemen kende.
De tweede etappe van de Dakar 2015 was meteen de langste met 518 km tegen de klok voor de wagens en de motoren en 331 voor de trucks.

Nadien werd de route voor de motoren nog een stuk ingekort wegens te zwaar. De zege ging naar de Spanjaard Bort Barreda voor de Portugees Goncalves en diens landgenoot Faria.  In deze volgorde staan ze ook in de tussenstand na twee etappes. Coma verloor dan weer een pak tijd door een falende achterband.
 
Orlando Terranova mocht met zijn MINI vandaag als eerste de start nemen voor de Hummer van Robby Gordon die reeds vlug in de problemen kwam door overhitte remmen. Gordon verloor vandaag meer dan vier uren. Ook Terranova moest kostbare tijd inleveren.

Nasser Al-Attiyah - MINI
Nasser Al-Attiyah - MINI
Al-Attiyah was vandaag opnieuw de snelste laagvlieger en won met 8min30 en 10min04 voorsprong op de Toyota’s van De Villiers en ten Brinke, deze laatste genavigeerd door onze landgenoot Tom Colsoul. Sainz was eerste Peugeot op bijna 20 minuten en dat ondanks een aanrijding met een motard. Despres en Peterhansel moesten zelfs meer dan een uur prijs geven in de tweede en derde officiële Peugeot. Al-Attiyah vertrekt dus voor de derde etappe als eerste met een bonus van 7min42 en 9min42 op de beide Toyota’s van De Villiers en ten Brinke en dat ondanks een straftijd van twee minuten.

Bij de trucks waren de Russen aan het feest met een zege voor de Kamaz van Nikolaev. De Nederlander Stacey aan boord met onze landgenoot Bruynkens en de Nederlander der Kinderen staan in hun Iveco aan de leiding, maar Nikoleav gaf amper 20 seconden toe terwijl ook de Tsjechische Tatra van Kolomy en de tweede Russische Kamaz op amper één minuut volgen. Loprais volgt met de VEKA Man op twee minuten, terwijl De Rooy en Jurgen Damen vandaag wat tijd verloren en in negende stelling liggen op een kleine 9 minuten van de leider.Foto's: DPPI Dakar - Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op maandag 5 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons