van der Horst

Al-Attiyah met Skoda Supercar in WK Rallycross?

Skoda Fabia Supercar
Skoda Fabia Supercar
Dakarspecialist Nasser Al-Attiyah heeft onlangs uitgebreid getraind met een Skoda Fabia Supercar van ESmotorsport, het team rond de Litouwer Ernestas Staponkus. Ook de Nederlander Kevin Abbring deed samen met de Qatari tests. De kans is volgens ingewijden zeer groot dat we volgend seizoen Al-Attiyah mogen verwelkomen in Rallycross.
  • LTF
Het seizoen 2018 is nog niet ten einde met nog de manche in Zuid-Afrika, of er duiken reeds geruchten op inzake 2019. Een goede zaak, want de vooruitzichten voor volgend jaar die we reeds brachten waren niet echt goed met ondermeer het officieel vertrek van Audi, Peugeot en OlbergsMSE.

Skoda Fabia Supercar - ESMotorsport
Skoda Fabia Supercar - ESMotorsport
ESmotorsport testte in Riga en heeft dus vergelijkingspunten met  de huidige World RX-teams die ook in Riga op het Bikernieki National Sports Base een proef voor het WK afwerkten. Abbring nam vooral tests op asfalt voor zijn rekening gezien zijn ervaring in rally. Ondertussen hebben beide rijders meer dan 500 testkilometers verorberd en het Litouwse team hoopt op de afspraak te zijn bij de World RX-start op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi begin april volgend jaar.

ESMotorsport was in het verleden actief in Super1600 met teameigenaar Ernestas Staponkus die drie seizoenen reed met VW Polo MK4 en MK5. Zijn beste resultaat was een zevende eindplaats in 2015. Nadien werd de wagen nog verhuurd aan een plaatselijke rijder tijdens de WK manche in Estland. Nu wil het team via de grote poort terug naar de rallycross op het hoogste niveau. 

"We zijn blij met de huidige stand van zaken. We blijven deze winter testen om zo goed mogelijk voorbereid aan de aftrap te verschijnen," verduidelijkt teammanager Ramunas Fetingis.

De Fabia is gebouwd in samenwerking met Thierry Viardot van Viason Sport en Ken Skidmore van Autotek. Het Litouwse team heeft nog niet bevestigd wie zijn rijders volgend seizoen zullen zijn, maar zei dat we een nieuw gezicht kunnen verwachten op de startgrid. Gezien de testen van Al-Attiyah gokken we in deze richting. Ook in de wandelgangen wordt de naam van de Qatari gefluisterd.

Foto: RallycrossRXSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 15 november 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons