van der Horst

Al-Attiyah zet winstreeks Toyota verder

Nasser Al-Attiyah - Toyota Hilux Gazoo
Nasser Al-Attiyah - Toyota Hilux Gazoo
Toyota is voor de tweede dag op rij aan het feest in de 40ste Dakar. Nasser Al-Attiyah boekte zijn derde dagzege en doet een goede zaak in de strijd om het podium. Carlos Sainz controleert.
De Toyota's gingen netjes door op hun elan van woensdag na de dagzege van Bernhard Ten Brinke. De Nederlander begon opnieuw sterk en leek even op weg naar een tweede dagzege (ook al spartelde een verrassende Orlando Terranova (Mini) wel even tegen), maar na een korte assistentiestop moest hij steeds meer terrein prijs geven. Nasser Al-Attiyah trad na de middag zijn ploeggenoot bij en pakte de kop van de koers. Helemaal op het einde kwam Stéphane Peterhansel nog opzetten. Hij nam zelfs even de virtuele dagwinst in handen, maar dicht bij de meet richting het Argentijnse San Juan snoepte Al-Attiyah toch nog de dagwinst af, de tweede op rij voor Toyota. Peterhansel gaf twee minuten toe.

Giniel De Viliers eindigde derde op 4'33, Ten Brinke vijfde op 7'33. Tussen die Toyota's zorgde Terranova met een vierde tijd voor wat glimlachende gezichten. Bij de binnenkomst van Hirvonen kon er wellicht zelfs een lachje vanaf, want de Fin eindigde mooi zesde. 

En de leider? Wel, Carlos Sainz pakte een negende tijd. De Spanjaard wil geen enkel risico nemen. Cyril Despres hield hondstrouw de wacht. Sainz houdt nog ruim driekwartuur over op Peterhansel en ruim een uur op Al-Attiyah. De Villiers en Ten Brinke komen stilaan in elkaars buurt voor P4. Jakub Przygonski en Tom Colsoul (Mini) blijven zesde.

Op de motoren is het na een aangepaste etappe nog even wachten.

Resultaat onder voorbehoud: situatie 20u30

Foto: Red Bull Pool
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op donderdag 18 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons