van der Horst

Al minstens 22 wagens op WTCR-startgrid in 2021

FIA World Touring Car Cup
FIA World Touring Car Cup
Twaalf dagen voor het WTCR-registratievenster op 2 mei wordt gesloten, mag het startveld van de door Eurosport Events gepromote FIA World Touring Car Cup best gezien worden. De vijf constructeurs die tot dusver present tekenden brengen in totaal tweeëntwintig wagens op de startgrid voor evenveel rijders uit (voorlopig) elf verschillende landen.
Audi RS 3 LMS
Audi RS 3 LMS
Dat zowel Audi als Hyundai dit seizoen met een nieuw model uitpakken is een heuse opsteker voor de klasse. Hyundai Motorsport Customer Racing zet bovendien niet vier maar zes nieuwe Elantra N TCR's in, terwijl ook Zengo Motorsport zijn effectieven van drie naar vier optrekt. Drie extra wagens aan de start dus, wat alvast de afwezigheid van de door Romeo Ferraris ingezette Alfa Romeo Giulietta TCR en wellicht ook de Vukovic Motorsport Renault Mégane compenseert. Tweeëntwintig starters is lang niet kwaad maar mits een gunstige wind komen er mogelijk nog twee à drie extra wagens bij. 

Mike Halder - Profi-Car Team Halder Honda Civic TCR
Mike Halder - Profi-Car Team Halder Honda Civic TCR
In Duitsland gaven Michelle en Mike Halder eerder dit jaar immers te kennen nog dit seizoen in WTCR te willen starten, uiteraard mits hiervoor het geëigende budget kan gevonden worden. Broer en zus Halder runnen het eigen Halder Motorsport onder de naam Profi Car Team Halder. Het Duitse team zou vorig jaar in TCR Germany racen maar switchte na een diskwalificatie al snel naar TCR Europe waar het zich niet met een bijrol tevreden stelde. Mike Halder scoorde aan het stuur van zijn Honda Civic Type R TCR twee zeges en eindigde vierde in de puntenstand. Zus Michelle werd 15de geklasseerd maar zorgde in Zolder wel voor een primeur door als eerste rijdster in de klasse een overwinning achter haar naam te schrijven. Nadat Jessica Bäckman gisteren haar deelname bevestigde, kan Michelle Halder er zich in voorkomend geval wel niet meer op beroepen als eerste vrouw mee te dingen voor de FIA Women Driver-titel. 

Ook het Poolse BM Racing Team gaf te kennen de sprong naar WTCR te overwegen. Het team runde afgelopen jaar in TCR Eastern Europe een Hyundai i30 N TCR voor de Pool Szymon Jablonski. Voorheen racete het onder meer in F.Renault 2.0. Details met betrekking tot mogelijke rijder en wagen zijn niet bekend. Wait and see... In afwachting kijken we alvast uit naar de namen van de beide nog door Zengo Motorsport te bevestigen CUPRA-rijders.

Het WTCR-startveld zoals genoteerd op 19 april:

Lynk&Co (4):
Cyan Racing - Lynk & Co 03 TCR  
Yann Ehrlacher (F)
Yvan Muller( F)
Thed Björk (S)
Santi Urrutia (UR)

Honda (4)
Honda Racing - Honda Civic Type R TCR
Esteban Guerrieri (ARG)
Nestor Girolami (ARG)
Tiago Monteiro (P)
Attila Tassi (H)

Audi (4)
Comtoyou DHL Team Audi Sport - Audi RS3 LMS TCR
Nathanaël Berthon (F)
Tom Coronel (NL)
Comtoyou Team Audi Sport - Audi RS3 LMS TCR
Gilles Magnus (B)
Frédéric Vervisch (B)

Hyundai (6)
BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse - Hyundai Elantra N TCR
Gabriele Tarquini (I)
Norbert Michelisz (H)
Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team - Hyundai Elantra N TCR
Luca Engstler (D)
Jean-Karl Vernay (F)
Target Competition - Hyundai Elantra N TCR
Jessica Bäckman (S)
Andreas Bäckman (S)

CUPRA (2)
Zengo Motorsport - CUPRA Leon Competición
Mikel Azcona (E)
Jordi Gene (E)
TBA
TBA

Foto: FIA WTCR, Audi Sport & Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 20 april 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons