van der Horst

Al zeker drie nieuwe teams in de formule 2 in 2018

Halo op FIA Formula 2 2018
Halo op FIA Formula 2 2018
De FIA heeft de lijst van de trams die in 2018 deelnemen aan het Formule 2 kampioenschap vrij gegeven. Daarop vinden we de namen van drie nieuwe teams Carlin, Fortec Motorsport en Charouz Racing System. Er zijn echter dan weer twee teams die niet langer present tekenen zijnde Rapax en Russian Time. Dat brengt het aantal ingeschreven teams voorlopig op elf, een meer dan vorig jaar maar momenteel lopen er nog gesprekken met een team dat alsnog zou willen instappen. Volgend jaar wordt er geracet met een nieuw F2 model voorzien van de halo bescherming.
  • LTF
Nyck de Vries - Rapax
Nyck de Vries - Rapax
Rapax nam al deel aan de GP2 en F2 serie sinds 2010 en behaalde nog dit jaar een zege in Monaco met Nyck de Vries. Het team dat nog de titel behaalde in 2010 met Pastor Maldonado kampte de laatste jaren met geldproblemen en trekt nu de stekker uit het F2 programma. Russian Time stapte in de serie samen met vaste piloot Artem Markelov, maar na vier jaren zoekt de Russiscjhe rijder andere oorden op.

Jolyon Palmer - Carlin
Jolyon Palmer - Carlin
Carlin is geen echte nieuwkomer want het Britse team was al aanwezig in de GP2 van 2011 tot en met 2016. Fortec Motorsport en Charouz Racing System zijn dit seizoen actief in de Formule V8 3.5 en maken dus allebei de overstap, wat weinigs goeds voorspelt voor de toekomst van de Formule V8 3.5 World Series. De teams die dit jaar present tekenden in de F2 en ook volgend jaar verder doen zijn Arden International, ART GP, Campos Racing, DAMS, MP Motorsport, Prema Racing, Racing Engineering en Trident.

Foto's: FIA F2 & GP2 Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op donderdag 16 november 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons