van der Horst

Albi: uitstekend weekend voor Benjamin Lessennes

L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
We zijn in de helft van het FFSA GT-kampioenschap, waar Albi afgelopen weekend als gastheer fungeerde. Daar waren vooral Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende in goede doen. Tijdens de eerste race moest de L'Espace Bienvenue BMW maar nipt de overwinning aan het duo Hugo Chevalier/Enzo Joulié in de AKKODIS ASP Team Mercedes laten, maar zij namen revanche op zondag met winst.
  • Dreamdrive
Nochtans verliep de race op zaterdag zeer chaotisch. Nadat een eerste safety car periode al het veld moest neutraliseren, liep het een paar minuten later pas echt mis. Nadat een Audi koelvloeistof verloor, gleden er twee wagens vrij hard de vangrails in. Hierdoor kregen we een lange neutralisatie voor werken aan de barrières. Daarna begon van der Ende aan een remonte en kwam hij als derde over de finish. Nadat de winnende Mercedes gedeklasseerd werd voor een foutieve rijhoogte werd dat bijna zelfs de overwinning, al kwam de Nederlander iets meer dan een tiende te kort op Joulié. De CMR Alpine van Nicolas Prost en Rudy Servol eindigde als derde.

CSA RACING - Audi R8 LMS GT4
CSA RACING - Audi R8 LMS GT4
Op zondag daarentegen verliep het veel vlotter voor het Belgisch/Nederlandse duo, nadat zij vanaf pole startten en hun overwinning nooit in gevaar kwam. Thomas Drouet en Paul Evrard eindigden met de AKKODIS ASP Team Mercedes als tweede, terwijl Eric Trémoulet en Olivier Jouffret in de Team JOUFFRUIT by Vic'Team Mercedes het podium vervolledigden. Ook Angélique Detavernier was wederom van de partij met Sébastien Rambaud in de CSA RACING Audi. Het duo eindigde tweemaal als zevende in de Am-klasse.

Foto's: FFSA GT - GT4 FranceDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FFSA GT Tour op dinsdag 28 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Albi.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons