van der Horst

Albon wint spectaculaire Braziliaanse Virtual GP, polesitter Vandoorne aangetikt

Alexander Albon - Red Bull Racing
Alexander Albon - Red Bull Racing
Alexander Albon (Red Bull Racing) heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Ferrari-rijder Charles Leclerc in de virtuele Formule 1-races. De Thaise Brit vocht een verbeten duel uit met zijn collega-F1-rijder, maar uiteindelijk viel de beslissing door een tijdstraf voor de Monegask. Stoffel Vandoorne (Mercedes) reed naar de pole positie, maar werd al in de openingsmeters aangetikt door Enzo Fittipaldi (Ferrari). De West-Vlaming viel net naast het podium.
  • LTF
Alexander Albon en Charles Leclerc moeten elkaar minstens veertig keer ingehaald hebben tijdens de Virtual GP op het circuit van Interlagos. In het eerste deel van de wedstrijd, voor de verplichte bandenwissel, was dat om - met DRS-gebruik - samen weg te rijden van eerste achtervolger George Russell (Williams). Na de pitstop werd er wél echt gestreden, tot de rode bolide een straftijd van drie seconden opliep. Albon kwam wel degelijk als eerste over de eindmeet, maar daarachter verloor Leclerc zijn tweede plek aan de Britse Williams-rijder.

Stoffel Vandoorne overtuigde vooral tijdens de kwalificatiesessie, waarin hij de snelste van het lot was in zijn virtuele Mercedes. In de startfase werd hij echter meteen aangetikt door een te ijverige Enzo Fittipaldi (Ferrari), die zich tussen de polesitter en George Russell probeerde te wurmen, echter zonder succes. Vandoorne viel even uit de top 10, maar had toch genoeg snelheid in huis om zijn opmars op een vierde plek te zien eindigen.

Eerder op de avond was er wel reden tot juichen voor de Leclerc-familie. Jongere broer Arthur won immers de virtuele Formule 2-race op het circuit van Bahrein.
 


Foto: Red Bull Racing 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op zondag 3 mei 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons