van der Horst

Alessandro Zampedri stopt met competitie

Allesandro Zampedri
Allesandro Zampedri
De inmiddels 44-jarige Alex Zampedri heeft een punt gezet achter zijn autosportcarrière. Reeds van zijn twaalfde is hij actief in verschillende raceklassen. Hij was begin de jaren ’90 actief in de F3000 om nadien richting Amerika te trekken en kwam ginds aan de bak in CART en later IndyCar Series. Hij reed ook driemaal de Indy 500 en was in 1996 betrokken in enkele memorabele crashes.
Nadien kwam hij terug naar Europa en reed 13 seizoenen onafgebroken in de Porsche Supercup. Hij behaalde de titel in 2005 in het team van Lechner en ondanks het feit dat hij een veel podiumplaatsen bij elkaar reed, behaalde hij maar één overwinning in de Porsche Mobil1 Supercup.

Over de reden van zijn plotse stop is het gissen, maar het ongeval van Sean Edwards zou er volgens een ingewijde voor iets tussen zitten.

Dit seizoen was hij actief in het team van Momo-Megatron aan de zijde van Jochen Habets en ruimde tweemaal plaats voor Dylan Derdaele op de Nürburgring en Spa-Francorchamps. Onze landgenoot zal hem dan ook vervangen tijdens het laatste weekend van de Porsche Supercup 2013 in Abu Dhabi waarbij twee races worden afgewerkt.

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op maandag 28 oktober 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons