van der Horst

Alessandro Zanardi aan de start in Misano

Alessandro Zanardi
Alessandro Zanardi
Alessandro Zanardi neemt op 25 en 26 augustus als gastrijder deel aan de DTM-wedstrijden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De 51-jarige Italiaan stapt in een door BMW aan zijn handicap aangepaste DTM-bolide. De meeting in Misano belooft een hoogtepunt in het DTM-seizoen te worden, met beide races die onder kunstlicht worden verreden.
Alessandro Zanardi - ROAL Motorsport BMW M6 GT3
Alessandro Zanardi - ROAL Motorsport BMW M6 GT3
In 2001 verloor de voormalige F1-piloot tijdens het CART-weekend (het toenmalige Indycar) op de Lausitzring zijn beide benen als gevolg van een horrorcrash. De strijdvaardige Italiaan liet zich niet kisten door het lot en bouwde verder aan een imposante sportieve carrière. De in Bologna geboren coureur keerde in 2005 weer terug in de autosport en reed in totaal 105 wedstrijden in het WTCC-kampioenschap, waarvan hij er 4 op zijn naam schreef. Ook kwam hij in 2014 voor BMW uit in het Blancpain GT Sprint kampioenschap. De tweevoudige CART-kampioen werd ook uiterst succesvol in het para-cycling met het winnen van vier gouden en 2 zilveren medailles op de Paralympische spelen van London en Rio de Janeiro. Ook werd hij achtmaal wereldkampioen para-cycling.

Alessandro Zanardi - ROAL Motorsport BMW M6 GT3
Alessandro Zanardi - ROAL Motorsport BMW M6 GT3
De BMW M4 DTM is voor de Italiaan geen onbekend terrein. Bij de seizoensfinale van het prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap in 2015 bestuurde Zanardi een op de M4 gebaseerde DTM-racetaxi. Al in 2012 nam hij plaats in een aangepaste BMW M3 DTM, met o.a. handbediening van gas en rem. “Ik voel me als een kind in de snoepwinkel en kijk er erg naar uit om met de BMW M4 DTM te racen op Misano”, vertelt Zanardi. “Als motorsportfan had ik de trip richting de Adriatische kust al gepland om de eerste nachtwedstrijden in de historie van het DTM te kunnen aanschouwen. Maar om nu zelf in de cockpit van de DTM-bolide te zitten tijdens de races is gewoon fantastisch!”

Foto's: DTM & BMW Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 29 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons