van der Horst

Alessio Picariello met Falken naar NLS en 24h Nürburgring

Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports maakt al jaren deel uit van het NLS en de 24 Uren van de Nürburgring. Ook dit seizoen zal het team van de Japanse bandenfabrikant aan de start staan met de beide blauw/groene Porsche's. We zien veel bekende gezichten bij de rijdersbezettingen maar ook een nieuwe naam, die van onze landgenoot Alessio Picariello, piloot van Porsche Motorsport Asia Pacific. Het wordt voor de 27-jarige uit Charleroi zijn debuut op de beruchte Nordschleife.
Alessio Picariello
Alessio Picariello
"De Nordschleife is zonder meer het moeilijkste circuit ter wereld, en de 24 Uren de moeilijkste wedstrijd. Zelfs met de voorbereidende NLS-wedstrijden zal het niet makkelijk worden om genoeg ervaring op te doen voor de etmaalrace. Op zo'n baan kan je immers nooit genoeg ervaring hebben", aldus Picariello. Hij treedt zo in de voetsporen van Laurens Vanthoor, die als fabrieksrijder in 2017 het stuur nam van de, toen enige, Porsche 911 GT3 R van Falken Motorsports. De overige rijders van het zevenkoppige team dat beide Porsche's zal gaan bemannen zijn Martin Ragginger, Klaus Bachler, Dirk Werner, Lance David Arnold, Thomas Preining en Sven Müller.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Nürburgring Langstrecken Serie op vrijdag 19 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons