van der Horst

Alex Wurz test Ford Fiesta ST van Team Austria

Alexander Wurz
Alexander Wurz
Alexander Wurz heeft deze week een WRX-Ford Fiesta ST van het Team Austria aan de tand gevoeld in het Oostenrijkse Greinbach. Het is de bedoeling dat de tweevoudige winnaar van de 24 Heures du Mans de wagen, een ontwikkeling van MJP Racing voor 2017, MJP RXS 01 Supercar gedoopt, volgend jaar bij één of twee wedstrijden zal bemannen. Wurz wilde reeds enige tijd een RX-bolide testen, maar zijn planning liet het tot voor kort niet toe.
"Na mijn eerste runs, wist ik vrij vlot hoe ik de wagen in de bochten kon draaien. Met die gigantische hoeveelheid pk's is dat gewoon super cool. Ik wil World RX Team Austria bedanken om mij deze mogelijkheid te bieden. Ik ben onder de indruk en ik hou van rallycross, het is zo simpel als dat. Ik zou graag enkele races afwerken en de komende weken zullen we kijken hoe het schema past voor mij", aldus Wurz net na de test.

Ook het team van Max Pucher was onder de indruk van de Oostenrijker, "Ik was onder de indruk van hoe snel je de bolide onder controle had, ondanks de ijzige kou, en kon overschakelen van de rijlijnen in gewone racerij naar een mooie lange drift. Je bent zeker en vast een RX-talent, het moet hem in de genen zitten...", alluderend op vader Franz Wurz, meervoudig Europees kampioen rallycross.

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 6 december 2016.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons