van der Horst

Alex Zanardi aan de start van 24 Hours of Spa!

Alessandro Zanardi - BMW Z4 GT3
Alessandro Zanardi - BMW Z4 GT3
Alex Zanardi zal dit jaar aan de start verschijnen van de 24 uren van Spa. De Italiaan die in 2001 bij een ernstig accident zijn beide benen verloor, keerde vorig seizoen na vier jaren afwezigheid terug naar de autosport als BMW-fabrieksrijder in de Blancpain Sprint Series. Ditmaal staan hij en BMW Motorsport echter opnieuw voor een uitdaging, Zanardi zal namelijk voor het eerste zijn aangepaste cockpit moeten delen met andere rijders… wil hij het etmaal volmaken.
Zijn teamgenoten zullen namelijk wel nog over al hun ledematen beschikken en dus moesten de ingenieurs van BMW aan de slag om een compromis te vinden voor het besturen van de wagen en bovendien vlotte pitstops mogelijk te maken. Er worden momenteel dan ook speciale componenten ontwikkeld voor het gas geven, remmen en schakelen. 

503ed05b62d7a9f3111acf07990528140ac4a9cc.jpg
Ter voorbereiding verschijnt Zanardi al aan de start van de 1000km van Paul Ricard, vooraleer enkele dagen later af te zakken naar Spa voor de officiële testdag. Zijn team, collega’s en verdere competitieoptredens worden later bekend gemaakt.

Foto's: BMW en Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 18 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons