van der Horst

Alex Zanardi tevreden na eerste testsessies met aangepaste BMW

Alex Zanardi - ROAL BMW Z4 GT3
Alex Zanardi - ROAL BMW Z4 GT3
Met het vertrek van Sébastien Loeb naar het WTCC neemt Alessandro Zanardi dit jaar de fakkel over van de Fransman als een van de publiekstrekkers van de Blancpain Sprint Series, vorig jaar nog de FIA GT Series. De Italiaan verloor in 2001 beide benen in een horrorcrash op de Lausitzring, maar kwam enkele jaren later alweer in actie in het WTCC met een BMW, om vervolgens ook nog eens twee gouden medailles binnen te halen tijdens London Paralympics 2012.
Waar de eerste testen er nog op gericht waren om de BMW Z4 GT3 van het Italiaanse ROAL Racing volledig aan te passen aan de noden van Zanardi, kon er deze week op de omloop van Vallelunga al gewerkt worden op de set-up van de wagen.

Alessandro Zanardi
Alessandro Zanardi
“Ik wil niet te zelfzeker klinken, maar na deze test heb ik alle redenen om vertrouwen te hebben”, verklaarde Zanardi. “Aangezien het acceleratiemechanisme, het rempedaal, de aangepaste koppeling en alle andere bedieningselementen die naar mijn persoonlijke noden werden ontwikkeld al zo goed werken, waren we in staat om ons nu al bezig te houden met de set-up van de wagen.”

De zon scheen uitbundig op de eerste dag, terwijl het in de loop van de tweede dag begon te regenen. Bij het begin van de derde dag lag de baan er nog wat vochtig bij en Zanardi ging in deze omstandigheden van de baan waardoor de Z4 GT3 beschadigd raakte en niet meer in actie kwam.

Alex Zanardi - ROAL BMW Z4 GT3
Alex Zanardi - ROAL BMW Z4 GT3
“We waren snel op gebruikte banden en hebben de wagen echt leren kennen zodanig dat we meteen enkele wijzigingen hebben kunnen aanbrengen die de wagen consistenter maakten en ons zouden moeten helpen tijdens de kwalificaties”, aldus Zanardi.

Foto's: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 28 februari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons