van der Horst

Alexander Albon en Nissan e.Dams uit elkaar - weg open richting Toro Rosso?

Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Wat al langer een vrees was voor Nissan e.Dams, is nu uitgekomen. Volgens verschillende media zou de Brit Alexander Albon een opening gevonden hebben in zijn contract, waardoor hij weer op de markt zou komen. En dat nieuws is voornamelijk een goede zaak voor Toro Rosso. Het team liet vorige maand al uitschijnen interesse te hebben in de Brit met Thaise roots, waardoor Nissan e.Dams hem prompt opzij hield en zelfs verving tijdens de testdagen.
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Ondanks het feit dat Albon nog wel genoemd werd op deelnemerslijst voor zowel de race als de testdag in Riyad, is de kans groot dat Toro Rosso hem eerstdaags zal inlijven als vervanger voor de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley. Voor Nissan e.Dams is dat een tegenvaller, op bijna een maand van de eerste ePrix. Albon reed dit seizoen voor het Franse team in de Formule 2, waar hij voor de races in Abu Dhabi nog titelkandidaat was maar uiteindelijk als derde in de eindstand eindigde.

Nissan had al geanticipeerd op het vertrek van zijn tweede rijder, aangezien de vervanger al binnenkort, tijdens een evenement in Tokio, wordt voorgesteld. Een grote kanshebber is Oliver Rowland, de vervanger van Albon tijdens de testen in Valencia.

Foto's: Racing International Photography - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule E op maandag 26 november 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons