van der Horst

Alexander Rossi verlaat Caterham

Alexander Rossi - Caterham Racing
Alexander Rossi - Caterham Racing
Het blijft rommelen bij Caterham na de verkoop van het Formule 1 team aan een consortium geleid door Colin Kolles. Volgens de BBC werden in een poging om de kosten te drukken al 40 personen ontslagen waaronder technisch directeur Jody Eggington. Ook de piloten zijn niet meer zeker van hun zitje, zo was er sprake dat Kamui Kobayashi zou vervangen worden door Carlos Sainz Jr., maar Red Bull maande zijn beschermeling aan om zich te concentreren op de Formule Renault 3.5 waar Sainz momenteel het kampioenschap leidt. Het eerste slachtoffer is echter reservepiloot Alexander Rossi die zowel zijn plaats in het Formule 1-team als in het GP2-team verliest.
Alexander Rossi was al sinds 2011 verbonden aan het Maleisisch team, naast reserve F1-piloot verdedigde  hij ook de Caterhamkleuren in de Formule Renault 3.5 en later de GP2. Het GP2 team is nog steeds eigendom van Tony Fernandes maar toch zijn de gevolgen van de verkoop van het Formule 1 team ook daar voelbaar. Kort nadat Rossi de deur dicht trok bij het Caterham Formule 1 verloor hij ook zijn zitje in het GP2 team.

Tom Dillmann - Russian Time
Tom Dillmann - Russian Time
Toch zal de Amerikaan dit weekend aan de start staan van de twee GP2 races op het circuit van Hockenheim. Rossi vond voor de Duitse manche onderdak bij Campos Racing waar Kimiya Sato verkoos om aan te treden in de Auto GP race in Oostenrijk. Bij Caterham werd ondertussen voor de volgende twee manches Tom Dillman binnengehaald, de snelle Fransman reed vorig jaar voor Russian Time en kwam eerder dit jaar nog uit bij Arden waar hij insprong voor de gekwetste André Negrao.

Foto: GP2 Series  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons