van der Horst

Alexander Sims richting Cadillac

Alexander Sims en Pipo Derani
Alexander Sims en Pipo Derani
Cadillac is rond met zijn rijdersbezettingen voor het komende IMSA seizoen. Het Amerikaanse merk gaat in 2023 twee nieuwe Cadillac V-LMDh's inzetten in de GTP-klasse. Enerzijds werden Sébastien Bourdais en Renger van der Zande al bevestigd, maar stond alleen Pipo Derani extra op de loonrooster. Ook de Braziliaan heeft nu een teamgenoot, want Alexander Sims stapt over van Corvette naar Cadillac.
Cadillac LMDh V.R
Cadillac LMDh V.R
Afgelopen jaar nam Sims nog deel aan de Formule E met Mahindra, maar besloot om de elektrische éénzitters na drie seizoenen vaarwel te zeggen. De Brit wilde naar eigen zeggen zijn carrière richten op het endurance-gebeuren en krijgt nu een kans bij Cadillac. Sims maakte de afgelopen twee jaar al deel uit van Corvette Racing, waar hij aanwezig was op de langeafstandsraces. Nu krijgt hij zijn kans bij een zustermerk van General Motors met de gloednieuwe LMDh.

Daar zal hij samen met Pipo Derani het stuur delen. De Braziliaan kreeg na het vertrekken van landgenoot Felipe Nasr Tristan Nuñez en Olivier Pla naast zich bij Action Express Racing, maar kon nooit dezelfde resultaten reproduceren als met Nasr. Hiermee kennen we al de vier fabriekspiloten, al zullen deze ongetwijfeld nog uitgebreid worden gezien Cadillac ook aanwezig zal zijn in het FIA WEC.

Foto: CadillacDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 21 september 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons