van der Horst

Alexis van de Poele eerste laureaat Autosport.be Junior Trophy 2014

Alexis van de Poele
Alexis van de Poele
De GC 10 V6 van vader en zoon Eric en Alexis van de Poele was dit weekend ongetwijfeld een van de blikvangers in het BRCC. Alexis, de zoon van viervoudig 24H of Spa winnaar en ex-DTM kampioen, toonde dat hij net als zijn vader aan een stuur kan draaien en behaalde een knap podium in zowel de BRCC Endurance Trophy als de GC 10 V6-Cup. Toch blijft de deelname van de familie van de Poele voorlopig beperkt tot deze ene wedstrijd.
GC V6 Cup - GC 10 V6
GC V6 Cup - GC 10 V6
"De GC 10 V6 is eigenlijk een leuke bolide. Hij is gebouwd op een goed chassis en dat maakt dat hij zeer plezierig is om te besturen. Ik heb mij vrij goed geamuseerd in de wagen, niettegenstaande dat we toch wel een aantal problemen kenden in de race. De motor haperde, de olietemperatuur was te hoog en regelmatig viel het vermogen drastisch naar beneden. Daardoor kende ik een slechte start waarbij ik terugviel naar de voorlaatste plaats. Mijn vader en ikzelf hebben echter de ganse wedstrijd blijven aanvallen en omdat we daarbij geen fouten maakten, konden we uiteindelijk toch opklimmen naar de tweede plaats in de GC V6 Cup."

Alexis van de Poele
Alexis van de Poele
"Onze prestaties waren dus hoopgevend, maar helaas beperkt mijn seizoen zich voorlopig tot deze ene race. De autoracerij kost handen vol geld en momenteel beschik ik niet over het nodige budget om mij aan een volledig seizoen BRCC te wagen. Daarnaast wil ik mij absoluut concentreren op mijn studies, deze hebben prioriteit voor mij. Als er zich nog een gelegenheid aanbiedt om te racen, zal ik die evenwel zeker niet laten schieten", aldus Alexis van de Poele.

Foto's: Martijn Wouters, Georges De Coster & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Racing Car Championship op zondag 27 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons