van der Horst

Alfa Romeo GTV6 na 28 jaar opnieuw aan de start Boucles de Spa

Alfa Romeo GTV6
Alfa Romeo GTV6
Komende zaterdag start het Belgisch rallyseizoen met de traditionele Legend Boucles de Spa, een wedstrijd voor historics die anders dan vorig jaar het wel eens zonder sneeuw zal moeten stellen. Autosport.be maakte begin deze maand tijdens de Racing Show in Luik al kennis met de Alfa Romeo GTV6 waarmee de Fransman Yves Loubet in 1986 de Boucles de Spa betwistte en die komend weekend, 28 jaar na datum, opnieuw zal deelnemen met Bruno Thiry achter het stuur.
De huidige eigenaar Leon Plaire bij zijn Alfa Romeo GTV6
De huidige eigenaar Leon Plaire bij zijn Alfa Romeo GTV6
De Alfa Romeo GTV6 werd geprepareerd door het gerenommeerde team Luigi, een begrip in de Alfa Romeo-wereld. De wagen was eerst eigendom van Dany Delettre, broer van Boucles-organisator Pierre Delettre, en stond aanvankelijk weggestopt in een garage totdat de huidige eigenaar Leon Plaire na het zoeken van de nodige fondsen deze overkocht. De wagen is intussen helemaal opnieuw opgebouwd en de service wordt gedaan door de Campus de Francorchamps, een gespecialiseerd opleidingscentrum dat sinds enkele jaren zijn thuisbasis heeft temidden de omloop van Spa. Opmerkelijk is ook dat de Alfa Romeo voor de gelegenheid opnieuw getooid is in de originele kleuren, ware het niet dat door de Belgische tabakswetgeving er toch een zeer kleine aanpassing aan het sponsorlogo nodig was. Andere Alfa's GTV6 zagen we midden de jaren '80 onder meer aan het werk met Verini en Pregliasco in Ieper en uiteraard was ook Gaby Goudezeune te bewonderen in deze wagen met een heerlijke sound.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Historic Rally op vrijdag 14 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Legend Boucles de Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons