van der Horst

Alfa Romeo ook snel in tweede F1-testweek

Alfa Romeo C39
Alfa Romeo C39
Na Kimi Raïkkönen vorige week, is nu ook Robert Kubica erin geslaagd om Alfa Romeo in de kijker te rijden tijdens de wintertesten voor het komende Formule 1-seizoen. De Pool was op de snelste bandensoort van Pirelli bijna een halve seconde sneller dan Max Verstappen, die opnieuw enkele stuurfouten maakte. De Red Bull RB16 kende vanochtend ook problemen met de ophanging.
Los van de zogenaamde 'glory run' - een rondetijd neerzetten met weinig benzine om de moraal van het team op te krikken of sponsors tevreden te stemmen - van de Alfa Romeo, was Red Bull Racing de beste van de klas. Het Oostenrijkse team kon de eerste testdag van de tweede week dus met een degelijk rapport afsluiten. Ondanks de problemen met de ophanging, kon Alexander Albon in de voormiddag nog een dertigtal ronden afwerken en zich in de hiërarchie net boven Lewis Hamilton nestelen.

Red Bull RB16 - Alexander Albon
Red Bull RB16 - Alexander Albon
In de namiddag deed Max Verstappen in eerste instantie exact hetzelfde: met hetzelfde Pirelli-rubber was hij nipt sneller dan de Mercedes W11 van Valtteri Bottas. De Nederlander schoof later zelfs op naar de tweede positie, maar zorgde wel voor een rodevlagsituatie door op enkele minuten van het einde rond zijn as te gaan. Verstappen was eerder op de dag al eens in de fout gegaan, goed dus voor in totaal vier fouten tijdens deze wintertesten...

Beterschap bij Ferrari

Ferrari SF1000 - Charles Leclerc
Ferrari SF1000 - Charles Leclerc
Ondanks een schuiver in bocht 7 voor Sebastian Vettel, werd het een productieve dag voor Ferrari. Samen waren de rijders goed voor maar liefst 164 ronden, zonder problemen, maar opnieuw zonder de snelle rondetijden die tijdens de wintertesten van 2019 zo nadrukkelijk aanwezig waren. Geruchten doen echter de ronde dat de Italiaanse constructeur moedwillig het toerental van zijn motor heeft teruggeschroefd omdat het zich wil focussen op de wegligging in het bochtenwerk. Volgens wereldkampioen Mercedes kan de concurrentie alleen al op die manier meer dan een seconde sneller.

Opvallend was verder dat beide Racing Point - ook wel de 'roze Mercedes' genoemd - opnieuw in de voorposten te vinden waren, met de derde tijd voor Sergio Perez, in gelijkaardige temperaturen op enkele honderdste van Verstappen, en de achtste voor Lance Stroll. Ook Alpha Tauri kwam met beide rijders in de top 10 terecht en werd zelfs vierde en vijfde met respectievelijk Daniil Kvyat en Pierre Gasly.

Morgen staat in Barcelona al de voorlaatste testdag op het programma.
 


Foto's: Alfa Romeo Racing & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op woensdag 26 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 2.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons