van der Horst

All-Inkl.com Münnich Motorsport strijkt neer in Portimão

René Münnich
René Münnich
Het All-Inkl.com Münnich Motorsport-team van René Münnich mocht zich dinsdag in het Zuid-Portugese Portimão verheugen in een voldoening gevende testdag. Op Motorland Aragon kregen René Münnich en de zijnen vorige week, in tegenstelling tot Honda Racing deze week, nog met erbarmelijk weer af te rekenen. Ditmaal scheen evenwel de zon in de Algarve en de Duitse WTCC-debutanten konden heel wat droge rondjes afhaspelen.
"Ik kreeg voldoende tijd om mijn rijstijl aan te passen aan de SEAT", wist Marc Basseng te vertellen. "We evalueerden verschillende set-up's om de efficiëntste combinatie tussen de auto en mijn rijstijl te bekomen. We simuleerden daarenboven kwalificatieruns en races en de resultaten waren vrij behoorlijk."

René Münnich stelde dan weer dat de omloop, met zijn combinatie van zeer snelle en trage bochten waarbij hard in de remmen wordt gegaan, een echte uitdaging voor de rijders betekent. "We werkten in uiteenlopende richtingen bij onze zoektocht naar een juiste set up voor verschillende weersomstandigheden. Ik betaal nog leergeld, maar ben niettemin tevreden met de tot dusver behaalde resultaten", aldus René Münnich.

Foto: Special Tuning Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 13 februari 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons