van der Horst

All-Star eSports Battle: Bono Huis wint - Dario Franchitti beste legend

Bono Huis
Bono Huis
Tijdens de derde editie van de All-Star eSports Battle op het virtuele Silverstone National circuit was het Bono Huis die met de zege ging lopen. De Nederlandse sim-racer pakte de leiding nadat hij pole-sitter Nikodem Wisniewski raakte en landgenoot Rudy Van Buren wist af te houden. Overigens kregen we een volledig Nederlands podium met Van Buren op twee en Yuri Kasdorp op de derde plaats. Bij de profs was het Philipp Eng die de beste was, maar ook Stoffel Vandoorne en Wolfgang Reip lieten zich weer opmerken. De Legends Trophy werd uiteindelijk een amusante race waar ex-IndyCar kampioen Dario Franchitti als beste uit kwam.
  • Heinz Performance
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
In deze editie waren er drie Belgen aanwezig en zij kwamen tevens allemaal in dezelfde groep uit om zich te kwalificeren richting de finale. Wederom verbaasde Vandoorne tijdens deze race. Net als vorige week kwalificeerde hij zich net achter Van Buren en kon uiteindelijk de tweede plaats, met daarbij de rechtstreekse kwalificatie, zonder problemen veilig stellen. Hetzelfde verhaal voor Reip, die nog een robbertje uitvocht met Nicki Thiim, maar eveneens zonder probleem doorstootte. Toch waren het de sim-racers die weer uitblonken.

Philipp Eng
Philipp Eng
In de finale werd de kwalificatie een steekspel dat gewonnen werd door Wisniewski. Hij kon Huis de eerste ronden goed afhouden totdat zij in aanraking kwamen. Terwijl de Nederlander door kon gaan, kwam de Williams eSport-piloot er daarna niet meer aan te pas. Hetzelfde verhaal voor Kevin Siggy, een andere favoriet. Terwijl Huis de leiding overnam van Van Buren, kwam Siggy aankloppen bij de winnaar van vorige week. Helaas kregen we een gelijkaardig incident en ook Siggy zou naar achteren vallen. Hierdoor kreeg Huis een vrijgeleide richting winst. Bij de profs was het Eng die goed standhield tegenover de sim-racers en op een verdienstelijke vijfde plaats eindigde. Vandoorne daarentegen kende een slechte start maar hij kon uiteindelijk terugkomen tot plaats tien. Maar niet alleen deze finale bood een interesante race.

Dario Franchitti
Dario Franchitti
Voor het eerst kwamen de organisatoren met een nevenprogramma op de proppen: de Legends Trophy. Vijftien 40-plussers namen het tegen elkaar op in een Brabham BT44 F1 waarbij zij het onderling  in één race mochten uitvechten. De pole werd bemachtigd door Juan-Pablo Montoya voor een zeer sterke Emmanuele Pirro. De Italiaan kon wel van bij de start de leiding overnemen van de Colombiaan, totdat Montoya in de eerste bocht Pirro raakte en beiden spinden. Zoals het in het spreekwoord gaat "als twee honden vechten om een been loopt Dario Franchitti ermee heen". Na een amusante race hield de Schot stand voor Darren Turner en de Mexicaan Adrian Fernandez. David Brabham en Pirro vervolledigden de top vijf.

Foto's: The Race - Racing International Photography - Vincent Wouters - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 28 maart 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons