van der Horst

All-Star eSports Battle: Eindelijk raak voor Kevin Siggy - Vandoorne wederom top 10

Kevin Siggy
Kevin Siggy
Voor het vierde weekend op rij kwamen Torque eSports en The Race met de "All-Star eSports Battle". Dit weekend was NOLA Motorsports Park de arena waar Kevin Siggy eindelijk zijn overwinning kon binnenhalen. De Nederlander uit Groningen startte van op pole en kon zonder problemen landgenoten Bono Huis en Rudy van Buren achter zich houden. Stoffel Vandoorne was ook van de partij en reed wederom een verdienstelijke race, terwijl de Legends tweemaal aan bod kwamen met een last-minute toevoeging in de vorm van Jenson Button.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het begint haast een gewoonte te worden voor Vandoorne. Net als de vorige wedstrijden komt hij samen met Van Buren uit in dezelfde kwalificatiegroep en wederom pakten beiden zonder problemen plaatsen één en twee, waardoor de Rumbekenaar voor een derde keer op rij in de finale te zien was. In die finale zette Kevin Siggy alles op alles om zijn pech van de vorige weken om te zetten in een overwinning en met succes. Siggy kon al vroeg in de race een gat slaan nadat de rest begon te vechten voor de overige podiumplaatsen, die uiteindelijk naar Huis en Van Buren gingen.

Jan Magnussen
Jan Magnussen
Vandoorne had voor één keer een goede kwalificatie achter de rug in de finale. Hij kwalificeerde als beste prof en kon in het begin zelfs nog aansluiten met de sim-racers. Helaas hield hij dit niet vol en raakte betrokken in een vierstrijd. De Rumbekenaar kon uiteindelijk Gabby Chaves en Charlie Eastwood afhouden, maar had geen verhaal tegen Mike Epps en eindigde op een zevende plaats. Daarnaast kwamen de Legends ook weer in actie, tweemaal zelfs. Beide races verliepen zeer geanimeerd met de nodige crashes. Jan Magnussen kon de eerste race vrij snel naar zijn hand zetten, terwijl de tweede race - overigens met een omgekeerde grid - ten prooi viel aan Rubens Barichello.

Foto's: Torque eSports - Arne Simons - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 4 april 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons