van der Horst

All-Star eSports Battle: Erhan Jajovski vijfde winnaar in evenveel weken

Erhan Jajovski
Erhan Jajovski
We zijn ondertussen al vijf weken ver in de All-Stars eSports Battle en het virtuele kampioenschap bracht opnieuw spektakel. Dit weekend stond Sebring op het menu, met een opvallende twist: voor het eerst werd er geracet met een LMP3. Vijf races ver pakte nu Erhan Jajovski de overwinning, voor Bono Huis en Nikodem Wisniewski. Stoffel Vandoorne was ook weer van de partij en liet weer mooie dingen zien. De Rumbekenaar eindigde in de top 10.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Voor het eerst staat er ook iets op het spel in de All-Star eSports Battle: de All-Star Cup. Een competitie verdeeld over drie weekends waarbij zowel de winnaar bij de simpiloten als bij de profs iets extra krijgt. De beste simpiloot krijgt een test op een simulator bij een F1-team, terwijl de beste prof 30.000 dollar mag weggeven aan een goed doel naar keuze. Vandaag reden ze voor het eerst met een prototype en dat gaf de nodige animo. Ook Vandoorne was er weer bij en hij was in zeer goede doen, want hij won zijn groep met een zeer dominante voorsprong. Ondanks die zege, gaf hij achteraf toe te mikken op de plaats van 'best of the rest', gezien de dominantie van de simrijders.

Erhan Jajovski mocht vanaf pole starten en kon dankzij het wegvallen van Rudy van Buren in het begin van de race, zonder problemen naar de winst rijden. Achter de Macedoniër was er wel genoeg animo en werden de nodige crashes veroorzaakt. Ook Vandoorne kwam er niet ongeschonden uit en eindigde bijna als beste prof, maar door een aanrijding met Gabby Chaves kwam hij niet verder dan de tweede stek.

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Terwijl de toppers vochten voor de punten, waren ook de Legends weer van de partij en ook zij leverden het nodige spektakel. Vooral nieuweling Jacques Villeneuve stal de show door deel te nemen met... een Xbox-controller en ondanks dat twee keer op een zesde plaats te eindigen. De overwinningen gingen uiteindelijk naar Jenson Button en Emmanuele Pirro.

Foto's: Worlds Fastest Gamer - Racing International Photography - Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 11 april 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons