van der Horst

Alle Belgen in top 30 bij wagens

Tom Colsoul - Mini
Tom Colsoul - Mini
Bij de wagens hebben de Belgen een uitstekende derde etappe gereden. Alle Belgische teams duiken de top 30 binnen met Tom Colsoul als opperste vaandeldrager. Peter Willemsen handhaaft zich na een moeilijke dag aan de zijde van Ton van Genugten als zesde in de algemene stand.
De derde etappe richting Arequipa was een heuse beproeving voor de deelnemers, maar de Belgen hebben opnieuw bewezen dat ze bezitten over uitstekende navigatoren (en uiteraard ook goede piloten). Tom Colsoul loodste Jakub Przygonski voor de tweede keer in drie dagen naar een dagpodium. De Pools-Belgische alliantie is nu vijfde op 13'45 van de leider en op dik zeven minuten van het virtuele podium.

Fabian Lurquin navigeerde Mathieu Serradori (SRT Racing) naar een twaalfde stek en stoot door naar plaats veertien in de algemene stand, op een kwartier van de top tien. Ook Stéphane Prévot duikt met Philippe Gache (Geely) de top 20 binnen. 

En nog meer goed nieuws want Stéphane Hernard (Dunbee) en Gatien Du Bois schuiven de top 25 binnen dankzij een 26ste tijd. Vader en zoon Lamibiliotte (Dunbee) zetten zich dan weer heel netjes in de top 30 na een bewogen dag door de Acariduinen.

In SxS is Charly Gotlib nog altijd 17de naast Claude Fournier.

Bij de trucks kende Ton van Genugten en Peter Willemsen (Iveco) een zware dag. Zij verloren vermogen door een storing aan de turbo en verloren een uur. Maar in die keiharde proef was dat nog goed genoeg voor een achtste plaats, en een zesde plaats algemeen.
Ondertussen is bekend geraakt dat ingenieur bij Ford Peter Van Delm gisteren al heeft opgegeven. Beide Belgische Fordtrucks zien we pas na de rustdag terug. Ook van Dave Berghmans (Iveco) is geen spoor meer te bespeuren in de ranking.

Donderdag krijgen de rijders deel één te verwerken van een marathonetappe, zonder assistentie.

Foto: Dakar ASOSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op donderdag 10 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons