van der Horst

Alleen BelNed dit weekend op Duivelsberg

Maris versus Bex
Maris versus Bex
Gezien de BORA (Belgium Off Road Association) een wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap Rallycross op de kalender zette die doorgaat op 1 december (!) in Mettet, moest er een Belgische manche worden geschrapt van de kalender op de Duivelsberg waar normaliter vijf BK en BelNed manches worden samen gevoegd. Het resultaat is dus dat de BRCV op Maasmechelen een Belgische manche moest schrappen en dus alleen het BelNed dit weekend organiseert.
Yves Teelen (Peugeot 208) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3)
Yves Teelen (Peugeot 208) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3)
Veel verschil zal dit echter niet maken gezien de meeste piloten de twee kampioenschappen combineren. Wie BelNed rijdt scoort ook automatisch voor het Belgisch kampioenschap en er hangt een mooie prijzenpot aan vast. Naast de vijf Belgische manches zijn er ook vijf op het Nederlandse Valkenswaard maar daar hangen donkere wolken boven het circuit en is men niet zeker dat de vooropgestelde kalender kan worden afgewerkt. Mettet wordt dus dit seizoen de afsluiter van het BK Rallycross en dat op 1 december. Veel teams zijn niet echt gelukkig met deze datum. Wie niet meer in aanmerking komt voor de titel of wie de titel reeds op zak heeft zal deze wedstrijd meer dan waarschijnlijk inlassen als schrapresultaat.

Pascal Roumans (Ford Fiesta) voor Jody Putzeys (Opel Astra)
Pascal Roumans (Ford Fiesta) voor Jody Putzeys (Opel Astra)
Met de komende race dit weekend van de BelNed-RC is het seizoen exact halfweg en wordt er dan ook een tussentijdse bilan opgemaakt.

In Super1600 staan Yves Teelen (Peugeot 208) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3) ex aequo aan de leiding. Naaste achtervolger is de Ford Fiesta van Pascal Roumans die al negentien punten achterstand telt.

Filip Wojtowicz (Volvo C30) aan de leiding
Filip Wojtowicz (Volvo C30) aan de leiding
Bij de SuperNationals -2000cc wist Filip Wojtowicz na zijn winst in de laatste race de Volvo C30-rijder aan de leiding te parkeren voor de Seat Ibiza van Bart Coninx. Robbe Goris (Opel Astra) volgt op plaats drie voor de Nederlandse amazone Mandy Kasse in een Ford Fiesta. Raf Verheyen maakt de voorlopige top 5 rond met de BMW 1M.


Stephanie Van Lingen (BMW E36)
Stephanie Van Lingen (BMW E36)
Kristof Bex (Volvo S40) die tijdens de vorige wedstrijd forfait moest geven omdat de motor niet tijdig klaar was in Zweden, heeft de leiding verloren aan merkgenoten Steve en Luc Maris. De voorlopige tweede plaats is in handen van Stephanie Van Lingen in de BMW E36. Stefan Vaesen volgt in zijn BMW M1 op drie, gevolgd door pechvogel Bex en Johnny Verkuringen die in de BMW M3 de top 5 afsluit.

Foto's: Johnny Loix

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op zaterdag 3 augustus 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons