van der Horst

Alles wat u moet weten over de 24H Zolder 2023

Showgrid 24 Hours of Zolder 2022
Showgrid 24 Hours of Zolder 2022
Dit weekend staat de 45e editie van de 24 Hours of Zolder op het programma. De wedstrijd is steevast een van de hoogtepunten van het seizoen op Circuit Zolde. Na het verschuiven van de Grote Prijs van België naar eind juli heeft de wedstrijd een nieuw plekje op de kalender, eind augustus. Met een 40 deelnemers en goed weer in het vooruitzicht, verwachten ze dat de race heel wat volk op de been zal brengen dit weekend. Een overzicht van enkele nuttige zaken rond de Limburgse klassieker en dat op één dag voor de start.
  • Skylimit Events
De planning voor de 24 Hours of Zolder heeft sedert de laatste drie edities een vaste aanloop naar de wedstrijd. De start van de etmaalrace zelf is voorzien op zaterdag om 16.00u en de verdere details over de planning kwamen eerder deze week reeds aan bod. Voor de laatste versie van de timing, in downloadbaar PDF-formaat, zie:
-> 24H Zolder: Timing (PDF)
Mocht het uurschema wijzigen, passen we de link vanzelfsprekend voor u aan!

De 24 Hours of Zolder trekt steevast heel wat VIP's en publiek aan en tickets zijn op het moment van schrijven nog steeds verkrijgbaar. Voor een paddockkaart in het weekend moet u 40 euro neertellen in voorverkoop. Kaarten zijn zoals steeds te bestellen via TicketMatic, aan de kassa's aan de ingang van het Circuit betaalt u 50 euro.

U bent het ondertussen gewend van Autosport.be: voor elke editie maken we een handig overzicht van alle deelnemende teams, rijders en wagens. Bovendien plaatsen we bij elke wagen een handige foto zodat u de bolide ook op het asfaltlint eenvoudig kan herkennen. Nieuw voor dit jaar, is dat u de lijst ook kan sorteren op startnummer of groeperen per klasse. Een handig hulpmiddel dus met een startveld dat uit een veertigtal wagens bestaat! 
-> Deelnemerslijst met foto's 

Naar goede gewoonte staat Raceresults ook tijdens de 24 Hours of Zolder in voor de tijdswaarneming. Via de website van RaceResults kan u bovendien ook de chrono's van de wagens en het verloop van de wedstrijd volgen. Om alle resultaten rechtstreeks op te volgen, volstaat het om hier te klikken:
-> Livetiming 24 Hours of Zolder

Het is ondertussen traditie: de parade waarbij de bolides die de 24 Hours of Zolder betwisten op de openbare weg verschijnen. Die parade op woensdag leidde naar goede gewoonte van Circuit Zolder naar het centrum van Heusden-Zolder (en terug, uiteraard). Als u ze gemist heeft, of u wilt ze nog eens herbeleven, neem dan een zeker een kijkje in ons fotoboek.

Op zaterdagmiddag is er in paddock #2 een handtekeningsessie voorzien en dat om 12u00. Plan u lunch dus zorgvuldig in als u een krabbel van of een selfie met uw favoriete rijder wil scoren!

De randanimatie blijft overigens niet beperkt tot de handtekeningsessie. Er zal voor het publiek een pitwalk worden georganiseerd van 08:00 tot 08:50 en een gridwalk voor VIP's vanaf 14:00 uur. De allerkleinsten kunnen op zaterdag van 11.00 tot 20.00 en zondag van 11.00 tot 17.00 terecht in de Kids Village naast het catering-eiland. In paddock 5 komen ook Dreamcars te staan waarmee zaterdag tevens VIP laps op de piste worden gereden om 11:45 en om 13:10. Voor de iets oudere bezoekers is er dan weer een (gratis!) TOPradio party met Topradio DJ’s van 22:00 tot 02:30u in paddock 3, naast de Otobar. Tot slot, voor zij die de wedstrijd vanuit de paddock en de tribune volgen: er staan grote LED-schermen aan de cateringzone achteraan de viptoren, in de pitlane richting de tribune en in de Thierry Boutsen chicane richting de zandheuvel. 

Zoals u van Autosport.be mag verwachten, zijn we vanaf woensdagmiddag aanwezig op Circuit Zolder om voor u het laatste nieuws op te volgen. Ook voor de editie 2023 voorzien we u van uur tot uur van de laatste nieuwtjes en updates en net zoals de voorgaande jaren hebben we op onze website een speciale pagina ingericht welke alle fotopagina's en artikels zal bevatten die we rond de 24 Hours of Zolder publiceren. Voeg dus zeker onze evenementpagina van de 24 Hours of Zolder toe aan uw favorieten!

De 24 Hours of Zolder maakt ook in 2023 weer integraal deel uit van het Belcar Endurance Championship. Bij de koninginnewedstrijd zijn er bovendien dubbele punten te verdienen, Net als de voorgaande jaren worden er weer (gehalveerde) punten uitgereikt na 6 en 12 uur. Op het einde van de race wordt dan nogmaals de volle puntenbuit uitgedeeld. De huidige tussenstand kan u hier raadplegen.

Bij elke uithoudingswedstrijd is een goed uitgekiende strategie van kapitaal belang, zo ook voor de 24 Hours of Zolder. De details uit de reglementen kennen, kan het verschil maken tussen winst of verlies, vandaar dat we u ook graag een download aanbieden van het sportief reglement, het technisch reglement (Engels), teaminfo, het bijzonder reglement (Engels), het supplementair reglement (Engels), en het technische reglement voor de Porsche Endurance Trophy Benelux (Engels).

Wie de autosportliefhebber wil laten meegenieten van zijn of haar foto's of andere informatie op sociale media, kan daarvoor de hashtag van de 24 Hours of Zolder, #24HoZ, gebruiken. Voeg die dus toe aan uw tweetsfacebookberichteninstagram-posts... en ga de interactie aan met Circuit Zolder! Heeft u als fan of deelnemer opmerkingen voor Autosport.be? U kan ons zoals steeds bereiken via zowel X (het voormalige Twitter), Facebook als via ons oude vertrouwde contactformulier.

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op vrijdag 25 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons