van der Horst

Allure Team op volle sterkte terug in 2019!

#277 Allure Team
#277 Allure Team
Het seizoen 2019 van de European VW Fun staat onder meer in het teken van de opmerkelijke terugkeer van Allure Team. Het Luikse team, viermaal winnaar van de 25 Hours VW Fun Cup en drievoudig kampioen in de European VW Fun Cup, komt uiteraard niet om te figureren. “Vorig jaar was ons doel om de Fransen om eigen bodem te kloppen”, legt Jean-François Olivier uit, teambaas van Allure Team. “We hebben ons doel bereikt en zijn erg gelukkig om voltijds terug te keren naar de competitie van Kronos Events. We zijn een Belgisch team en hier voelen we ons goed in ons vel.”
  • Hamofa Performance
De beroemde #277 komt dus terug naar de Belgische en Nederlandse circuits, bovenop een verplaatsing naar Magny-Cours, met een team dat duidelijk mikt op de overwinning tijdens de zeven races van het kampioenschap 2019. Cédric Bollen, onmisbare pion van het team, wordt bijgestaan door Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus, terwijl Fred Bouvy het drietal komt versterken tijdens enkele races… waaronder de 25 Hours!

Ook de #777 zal kunnen rekenen op stevige troeven, met Top Gun Guillaume Mondron, Simon Tourneur en de jonge en veelbelovende Emile De Dryver, zoon van gewezen professioneel rijder Bernard. Een vierde man komt hen vergezellen tijdens het hoogtepunt van het seizoen, midden juli.

#777 Allure Team
#777 Allure Team
“We hebben geprobeerd om ons zo goed mogelijk aan te passen aan de nieuwe regel die één enkele Top Gun toelaat per bemanning”, verduidelijkt Jean-François. “We hebben dus naar sterke rijders gezocht die al jaren bij ons racen om naast Cédric en Guillaume te plaatsen. Het wordt niet eenvoudig om de twee teams, die allebei op de zege kunnen mikken, in goede banen te leiden. Uiteraard worden ze op gelijke hoogte geplaatst en ik heb ze al gezegd dat ze op een volwassen manier met elkaar moeten strijden voor de prijzen.”

Allure Team, dat zich ook zal ontfermen over de wagens van Clubsport Racing, komt dus met grootse ambities aan de start. “We gaan meteen druk uitoefenen op de concurrentie: we mikken duidelijk op de titel!” lacht Jeff. “En hoewel het nog te vroeg is om de rijders van Clubsport Racing bekend te maken, zullen we ook met hen een goed resultaat beogen in het algemene klassement, maar ook in Fun (voor auto’s zonder Top Gun-rijder, nvdr.) en in het Pure-klassement (rijders die alleen de VW Fun Cup als ervaring hebben in de autosport, nvdr.). Bovendien zouden we nog een extra wagen aan de start kunnen brengen van het merendeel van de races en tellen we tijdens de 25 Hours mogelijk zes of zeven wagens. Het staat vast dat we ons zullen amuseren in 2019!”

VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 16 januari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons