van der Horst

24H Le Mans: Ryan Dalziel vervoegt Goossens en co bij SRT Viper in ALMS en Le Mans

Ryan Dalziel
Ryan Dalziel
Een van Schotland's meest vooraanstaande piloten, Ryan Dalziel, zal tijdens de legendarische 24H van Le Mans het team van Marc Goossens vervoegen. Voorts zal de bijna 31-jarige Dalziel ook de lange-afstandswedstrijden Petit Le Mans en de 12H van Sebring betwisten aan boord van de indrukwekkende nieuwe Muscle Car, de SRT Viper GTS-R GTE.
Ryan Dalziel heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, zijn adelbrieven spreken voor zich. Dalziel won afgelopen jaar de LMP2- klasse van de 24H van Le Mans aan boord van de Starworks Motorsport HPD en was in 2010 nog winnaar van de 24H van Daytona. De overstap van Dalziel is overigens opmerkelijk te noemen gezien het feit dat hij komend seizoen ook nog in dienst blijft bij datzelfde Starworks Motorsport. 

Naast de 24H van Le Mans zal de Schot ook niet actief zijn in Fuji in de LMP2, hij verkiest Petit Le Mans te betwisten met de door Riley gebouwde SRT Viper. Het SRT Viper programma wordt echter gecoördineerd vanuit de Chrysler fabrieken en zal voor een piloot in huidige tijden wel degelijk een belangrijk argument zijn. Hij vervangt (voor de selecte wedstrijden) overigens Ryan Hunter-Reay, die verplichtingen heeft in de IndyCar. 

Dalziel zal bij SRT Viper Tommy Kendall, Marc Goossens, Kuno Wittmer, Dominik Farnbacher en Jonathan Bomarito vervoegen. De Schot reed overigens eerder al samen met Marc Goossens; zo namen beide heren onder meer plaats in de Jaguar XKR GT2 in de ALMS in 2010.

Foto: Grand-Am



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons