van der Horst

Lime Rock: Muscle Milk Pickett Racing op sloffen naar de zege

Muscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03c
Muscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03c
Muscle Milk Pickett Racing heeft volgens de verwachtingen de Northeast Grand Prix in Lime Rock Park gewonnen en scoort zo een derde opeenvolgende zege in de vier reeds verreden races dit seizoen. Bij het vallen van de vlag had de HPD ARX-03c maar liefst zes ronden bonus op de Dyson Lola B12/60, welke te kampen kreeg met koelingsproblemen. In GTE bleek BMW Team RLL primus; de bolide van Edwards/Müller hield na bijna drie uur racen in zware atmosferische omstandigheden minder dan een seconde over op de Corvette van Garcia/Magnussen. Flying Lizard Motorsports scoorde zijn eerste zege van het jaar in GTC, terwijl Ende/Junquiera met een vijfde plaats algemeen ook de beste bleken in LMPC nadat de bolide gisteren en in de ochtend nog crashte.
De Level 5 Motorsports HPD ARX-03b mocht mee op het algemene podium, maar niet zonder de nodige controverse. Op minder dan vijf minuten van het einde kwam Ryan Briscoe in de ARX-03b namelijk in contact met het exemplaar van Guy Cosmo, die toen de debatten in LMP2 leidde. De wagen van Cosmo raakte van de baan en verloor zo de eerste plaats, l het exemplaar in de handen van Briscoe van zijn kant kreeg na afloop een sanctie. Vanwege die tijdstraf scoren Briscoe/Tucker enkel de punten verbonden aan plaats drie in de klasse, maar behouden zij  (volgens de ALMS regels) wel de zege. Cosmo/Sharp kwamen nog in tweede stelling over de meet, maar nemen wel de volle puntenbeker (20 punten) mee naar huis. Tucker, die samen met Marino Franchitti ook in actie kwam op de tweede Level 5-bolide, greep naast de laatste trede van het podium, nadat de Deltawing van Meyrick/Legge na iets meer dan honderd ronden op het actief uit de wedstrijd verdween met een waterlek.

BMW Team RLL - BMW Z4 GTE
BMW Team RLL - BMW Z4 GTE
Geen podiumplaats in GTE voor de in Lime Rock debuterende Maxime Martin dus, het waren zoals vermeld stalgenoten Edwards/Müller die een tweede seizoenszege  behaalden. De bolide van Martin/Auberlen kende een moeilijke wedstrijd, nadat Martin na een contact met een Ferrari in de beginfase terugviel van de leiding tot de tiende plaats. Auberlen zou zich in de latere fase van de wedstrijd terug naar de voorste gelederen knokken, maar de wedstrijdleiding bedacht hem met een sanctie wegens vermijdbaar contact, waardoor de imposante Z4 na een extra passage door de pits terugviel naar de negende plaats.

Dankzij de zege lopen John Edwards en Dirk Müller wel verder uit in het kampioenschap, een puntenvoorsprong die ze misschien de volgende races wel nodig zullen hebben, want niet alle circuits zouden de Z4 goed moeten liggen... Porschisten Tom Kimber-Smith en Patrick Long zorgden op hun Porsche 911 GT3 RSR voor een mooie diversiteit op het podium en eindigden als derde. De Viper GTS-R van Marc Goossens en Dominik Farnbacher kende problemen met de stuurbekrachtiging, waarna het team besloot om nog voor halfweg koers de bolide terug te trekken en Marc Goossens bijgevolg niet aan rijden toe kwam.

Flying Lizard Motorsports ging met de zege aan de haal in GTC, terwijl Jeroen Bleekemolen lange tijd in  strijd was voor het eremetaal in de klasse. Bleekemolen raakte op luttele minuten van het einde echter betrokken bij een crash van de Risi Ferrari van Malucelli en zag zo een quasi zeker podium aan zijn neus voorbijgaan. De JDX Racing Porsche die onze landgenoot Jan Heylen deelt met Mike Headlund schoof gretig in, terwijl het TRG Motorsports exemplaar van Ben Keating en Damien Faulkner het podium vervolledigde.  

De volgende race is de Grand Prix of MoSport , welke plaatsvindt over twee weken in het Canadian Tire Motorsport Park in het Canadese Ontario.

Foto's: ALMS & BMW AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in American Le Mans Series op zondag 7 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons