van der Horst

Alonso onderwerpt nieuwe Hilux aan test

Fernando Alonso - Toyota Hilux
Fernando Alonso - Toyota Hilux
Fernando Alonso en Marc Coma hebben de nieuwe Toyota Hilux aan een stevige testrit onderworpen. Ze deden dat naar aanleiding van een testsessie voor de Dakar Rally. Met die test wil Toyota zijn volgende generatie Hilux nog verbeteren voor de consument.
Binnenkort laat Toyota de nieuwe Hilux los. Die zal ongetwijfeld ook als basis dienen voor de competitieversie waarmee onder meer Fernando Alonso, maar ook Nasser Al-Attiyah, op zoek zullen gaan naar tal van overwinningen in Rally Raid. Alonso kreeg de kans om een preproductie prototype aan een test te onderwerpen op ruw rallyterrein. 

De recentste versie van de wereldwijd favoriete pick-up beschikt over een nieuwe en krachtige 2,8-liter aandrijflijn en een nieuwe ophangingsgeometrie en "bevestigt hiermee de reputatie van legendarische kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid", klint het.

"De Hilux is een icoon en ik ben al lang een fan van die wagen. Toen ik de nieuwe Hilux voor het eerst zag, was ik echt onder de indruk. Het was fantastisch om de nieuwe wagen in een moeilijke rallyomgeving te testen en de limieten ervan op te zoeken", aldus Alonso. "De nieuwe 2,8-liter motor gedraagt zich echt goed en de nieuwe ophanging voelt fantastisch aan. Zelfs wanneer je de Hilux naar zijn limieten stuwt, is het comfort nog steeds verzekerd. Ik denk dat de nieuwe Hilux onoverwinnelijk kan zijn."

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Automotive op maandag 1 juni 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons