van der Horst

Alpine A110 Cup officieel voorgesteld – Spa op de kalender

Alpine A110 Cup
Alpine A110 Cup
Je kon het al lezen op onze site, volgend jaar wordt de Alpine A110 Cup georganiseerd door Renault Sport, een merkencup waar gebruik gemaakt wordt van een speciale cup versie van de A110. De wagen werd vandaag officieel voorgesteld. De Alpine A110 Cup wordt aangedreven door een 1,8 liter turbo motor van 260 pk en beschikt over een sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen. De wagen die 1050 kg weegt is uitgerust met een benzinetank met een inhoud van 65 liter, Michelin zorgt voor de banden en de remmen komen van Brembo. Het stuur is identiek aan dat van de Alpine A470 LMP2.
Alpine A110 Cup
Alpine A110 Cup
Ook de kalender ligt al zo goed als vast, er worden 12 races betwist in het kader van zes manches in vijf verschillende landen. Per weekend staan er twee vrije sessies, twee kwalificaties en twee races op het programma. Naast voor de algemene zege wordt er ook een beker voorzien voor de beste junior en de beste gentlemenrijder.


Alpine A110 Cup
Alpine A110 Cup
Het seizoen start begin juni op Paul Ricard in het kader van de Blancpain GT Series Endurance Cup en wordt gevolgd door een race in Duitsland eind juni op een nog te bepalen circuit. Midden juli wordt er gereden op de omloop van Dijon. Op 1 en 2 september komt de Alpine A110 Cup in actie op Silverstone in het kader van het GT Open weekend. Daarna gaat het eind september richting Spa-Francorchamps waar er gereden wordt in het voorprogramma van de 4 uren ELMS. Het seizoen wordt afgesloten op de omloop van Barcelona op 20 en 21 oktober opnieuw samen met het GT Open kampioenschap.

Foto: Alpine



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 26 oktober 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons