van der Horst

Alpine bevestigt beide rijdersbezettingen

Julien Canal, Charles Milesi, Matthieu Vaxivière, André Negrao, Olli Caldwell en Memo Rojas
Julien Canal, Charles Milesi, Matthieu Vaxivière, André Negrao, Olli Caldwell en Memo Rojas
Na twee jaar met een verouderde LMP1-wagen rond gereden te hebben in het FIA WEC en in afwachting tot wanneer hun LMDh klaar zal zijn in 2024, trekt Alpine om het jaar te overbruggen richting de LMP2-klasse. Daar zal het twee wagens inzetten, die officieel Oreca 07 chassis zijn, maar Alpine 470 gebadged zijn en gerund zullen worden door Signatech. Vandaag maakte de Franse constructeur de piloten bekend.
  • Prospeed Competition
Alpine Elf Endurance Team - Alpine A470 Gibson
Alpine Elf Endurance Team - Alpine A470 Gibson
Op de wagen met startnummer 36 krijgen we een volledig Franse equipe met Matthieu Vaxivière, Julien Canal en Charles Milesi. De nummer 37 zal bestuurd worden door een internationaler gezelschap met André Negrão, Memo Rojas en Olli Caldwell. Reshad de Gerus zal optreden als reserve-piloot. Hierdoor worden er twee van de drie piloten die de afgelopen twee jaar uitkwamen in de Alpine A480 Gibson gesplitst, terwijl de derde - Nicolas Lapierre - dit seizoen niet zal uitkomen voor de Alpine. Hij staat in voor het testwerk met de Alpine LMDh en zal daarbuiten optreden als hoofd van Cool Racing.

Foto's: AlpineDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 6 februari 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons