van der Horst

Alpine kiest voor LMDh in 2024

Voorstelling Alpine
Voorstelling Alpine
We hadden gehoopt om tijdens de 24 uren van Le Mans al iets te horen van de plannen van Alpine voor de toekomst: een Hypercar of toch een LMDh. Op dat moment was er geen zekerheid, tot nu, want de Franse constructeur bevestigt dat het voor een LMDh gekozen heeft. De wagen wordt wel pas in 2024 verwacht, al liet men weten dat Alpine nog zeker het huidige seizoen in het FIA WEC zal afmaken en ook de volgende twee jaren nog present tekent in het WEC.
Alpine A480
Alpine A480
Voor het chassis heeft men gekozen voor ORECA. Voor de Franse chassisbouwer is het nog maar de tweede constructeur waarmee zij in zee gaan. Voor de ontwikkeling van de motor wordt er wel gerekend op de expertise van de constructeur in de Formule 1 en er zal er ook uitvoerig getest worden in hun fabrieken in Enstone, de basis van hun F1-team. Voor het inzetten van de wagens rekent men op Signatech, dat nu ook al jaren Alpine vertegenwoordigt in het WEC. Hoewel ze pas in 2024 zullen aantreden, gaat het merk toch nog verder in het FIA WEC met de voormalige non-hybrid Rebellion R13, nu gekend als Alpine A480. Hiermee hebben we nu zes constructeurs die een LMDh gaan bouwen en men er tot elf in het totaal verwachten in Le Mans met de Hypercars erbij geteld en dat vanaf in 2024.

Foto's: Alpine Racing - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 6 oktober 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons