van der Horst

Alpine stelt LMDh bolide voor

Alpine A424 Beta LMDh
Alpine A424 Beta LMDh
Het is de gewoonte om de vrijdag voor de 24 Heures du Mans niet alleen de nieuwe kalender voor het komende jaar te presenteren, maar de constructeurs gebruiken die dag ook om hun nieuwe racewagen officieel voor te stellen, zo ook Alpine dat volgend jaar naar het WEC komt met een LMDh bolide.
Alpine A424 Beta LMDh
Alpine A424 Beta LMDh
Alpine is samen met Lamborghini de volgende constructeur die de LMDh klasse zal vervoegen. Lang heeft men wel getwijfeld om uiteindelijk te deze stap te zetten, maar nu zit het project in een stroomversnelling. Alpine koos Oreca als chassisbouwer, dat tot nu toe ook al samenwerkte met Acura. De wagen zal gevoed worden door een 3.4 liter turbo aangedreven V6 motor gebouwd door Mechachrome. De A424 Beta werd voorgesteld door de CEO van Alpine, Laurent Rossi. Deze vermeldde ook de samenvloeiing tussen hun LMDh-project en hun F1-team, met name softwarematig. Eind juni zal de eerste wagen klaar zijn, om dan een maand later de eerste testmeters af te werken.

Foto's: AlpineDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 9 juni 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons