van der Horst

Alpine wordt toegelaten in IMSA

Alpine A424 Beta LMDh
Alpine A424 Beta LMDh
Gezien dit jaar de nieuwe LMDh- en Hypercar-era is ingezet zijn een aantal merken hierin al zeer actief. Andere staan dan weer in de rij om volgend seizoen hun intrede te maken. Dit is het geval voor Alpine, dat volgend seizoen in het FIA WEC debuteert. Normaliter de enige strijdarena voor het merk, tot John Doonan afgelopen weekend aankondigde dat Alpine ook welkom is in IMSA.
  • Powercars
Tijdens een gesprek met Sportscar365 bevestigde de sterke man van IMSA dat ook Alpine welkom is in het Amerikaanse kampioenschap. In het verleden gold de regel dat men minstens 2500 wagens moest produceren voor de Noord-Amerikaanse markt. Maar Doonan verklaarde dat 2500 wereldwijd volstaat om in aanmerking te komen, mits een commercieel akkoord dat elk merk moet aangaan en de belofte dat men langs de windtunnel in Windshear passeert.

Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
Dit opent nieuwe mogelijkheden voor verschillende merken. Alpine was geïnteresseerd om in IMSA deel te nemen met klantenteams en het heeft ook plannen om Alpine te introduceren op de Noord-Amerikaanse markt. Ook Peugeot doet hiermee zijn voordeel. Zij overwogen reeds om desgevallend onder de naam Dodge in IMSA aan te treden, maar met deze bevestiging hoeft dit ook niet langer. De toekomst ziet er voor beide kampioenschappen zeer rooskleurig uit en het is enkel  afwachten wie als volgende de sprong maakt.

Foto: Alpine - Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 28 juni 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons