van der Horst

AlUla: Rosberg X Racing pakt allereerste overwinning in Extreme E

Rosberg X Racing
Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson, Molly Taylor en Rosberg X Racing schreven het tweede deel van de geschiedenis van Extreme E. De Zweed en de Australische reden een bijna perfect weekend in de Saoedische woestijn en na een penalty en puntenverlies gisteren, nam het duo zondag revanche om zowel de halve finale als zowel de eindstrijd te winnen. Timmy Hansen en Catie Munnings eindigden met Andretti United Extreme E tweede en Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez moesten tevreden zijn met een derde plaats voor Team X44.
Halve finale Desert Xprix
Halve finale Desert Xprix
Voor Carlos Sainz en Laia Sanz (Acciona Sainz XE Team) was het verhaal snel over na de halve finale. De Matador probeerde Loeb en Kristoffersson te verschalken in de openingsfase, maar had niets in te brengen tegen de ervaring van de Fransman en de Zweedse. Hetzelfde gold voor het duo Bennett/Giampaoli Zonca (Hispano-Suiza Xite Energy Team) en Button/Åhlin-Kottulinsky (JBXE) die geen vuist konden maken tegen Hansen en Munnings, die zo zich nog konden plaatsen voor de finale.

Abt Cupra XE
Abt Cupra XE
Twee personen die een tijdje uit de Saoedische woestijn zullen wegblijven zijn Kyle LeDuc en Claudia Hürtgen. In de shootout - zonder Veloce Racing nadat hun wagen teveel schade hadb opgelopen na de tuimel van Stéphane Sarrazin - namen SEGI TV Chip Ganassi Racing en Abt Cupra XE het tegen elkaar op. Terwijl Sarah Price haar meerdere moest erkennen in Mattias Ekström, kon de Amerikaan de Duitse inhalen. Uiteindelijk liep het slecht af voor beiden omwille van een stofwolk waarop LeDuc vol op de tegenstander reed. Beide wagens haalden uiteindelijk de finish niet. In de finale deed Kristoffersson wat zij moest doen en vloog Hansen voorbij, die zonder problemen stand hield op plaats twee. Loeb kon geen vuist maken aangezien de stuurbekrachtiging het begaf. Hiermee zijn Kristoffersson en Taylor de nieuwe leiders in de puntenstand, met vijf punten voorsprong op Loeb en Gutiérrez.

Hiermee zit de eerste manche van de Extreme E er op en is het nu bijna twee maanden wachten op de volgende manche. Dan trekt Extreme E met Saint-Helena richting het Afrikaans continent, waar Lac Rose in Senegal hen mag verwelkomen.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zondag 4 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sharaan.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons