van der Horst

Alzen haalt ex-Marc VDS Racing Ford Mustang GT3 weer van stal

Jürgen Alzen Motorsport - Ford Mustang GT3
Jürgen Alzen Motorsport - Ford Mustang GT3
Het zag er niet naar uit dat de door Multimatic en Marc VDS Racing ontwikkelde Ford Mustang GT3 ooit nog zou terugkeren in competitie, maar Jürgen Alzen haalt de Amerikaanse krachtpatser na enkele jaren inactiviteit alsnog van onder het stof om er voortaan de Nürburgring Nordschleife mee onveilig te maken. De jongere broer van Uwe Alzen realiseerde in de meest recente VLN-wedstrijd nog de pole in een door hemzelf aangepaste Ford GT(3), en poogt nu met de Mustang GT3 hetzelfde te realiseren. Ditmaal echter in “Gruppe H”, aangezien de wagen niet bij de VLN specials of productiewagens kan worden ondergebracht.
  • MF Racing
Marc VDS Racing - Ford Mustang GT3
Marc VDS Racing - Ford Mustang GT3
De Ford Mustang GT3 in kwestie is niet te verwarren met de door Matech ontwikkelde Mustang FR500 GT3, waar onder meer VDS Racing Adventures jarenlang een beroep op deed. De wagen begon zijn ontwikkeling in 2010, maar het project kwam nooit echt van de grond, met vele technische en homologatieproblemen. Het voornaamste wapenfeit van de Mustang GT3 was een optreden in de 24 uren van Spa in 2011 met Jean-Michel Martin, Eric Bachelart en Marc Duez achter het stuur, de fluo gele bolide werd er 28e, maar verdween sindsdien van het strijdtoneel.
 
Ford Mustang GT3 & Ford GT3
Ford Mustang GT3 & Ford GT3
Jürgen Alzen Motorsport haalt de wagen nu dus uit het museum om hem in de VLN in te zetten, waar men in Gruppe H om de zege hoopt te strijden met de ronkende Rush Yates V8-motor, goed voor zo'n 600pk. Wie de Mustang dit weekend zal besturen staat nog niet vast. "Ik ben zeer tevreden dat we een tweede auto uit de Ford familie aan de start kunnen brengen, de Mustang is de perfecte aanvulling op onze Ford GT waarmee Dominik Schwager en ikzelf zullen blijven vechten voor de algemene overwinning," aldus Jürgen Alzen.
 


Foto's: Martijn Wouters & Alzen/JogiDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 1 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting RCM-DMV Grenzlandrennen.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons