van der Horst

Amand en Travisanutto Europees kampioen - Pauwels maakt indruk

Start finale OK
Start finale OK
In Le Mans vond afgelopen weekend de apotheose van het Europese kampioenschap karting voor de OKJ en OK klasse plaats. Na een felbevochten strijd, verdeeld over vier manches waren het Marcus Amand en Lorenzo Travisanutto die zich een jaar lang Europees kampioen mogen noemen. Van Belgische zijde kende Kobe Pauwels een indrukwekkend weekend, met ondermeer de snelste man in de kwalificaties.
Lorenzo Travisanutto
Lorenzo Travisanutto
OK: Travisanutto met de hakken over de sloot, Pauwels man van het weekend
De laatste manche van het Europees kampioenschap karting begon onverwacht goed voor de Belg Kobe Pauwels. De Heppenaar is aan zijn eerste seizoen in de OK klasse bezig bij het team CV Performance. Pauwels is daar teammaat van Travisanutto, maar die kwam in de kwalificaties op vrijdag duidelijk te kort. Pauwels realiseerde de pole, zijn eerste in zijn internationale carrière. Ook op zaterdag hield Pauwels de teugels stevig in handen wat resulteerde in de leiding na de heats en de pole voor de finale op zondag. Pauwels wist de leiding na de start vast te houden en ging Kirill Smal en Kas Haverkort vooraf. Niet veel later nam Haverkort de leiding over en in ronde vijf maakte Pauwels contact met een concurrent wat hem de kansen op de zege deed verliezen. Haverkort kwam onder druk van Smal, die even later van de baan schoot en van Gabriele Mini die Haverkort wel succesvol wist te passeren.

Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
Onteketend reed de Italiaan weg van het pak, op weg naar zijn tweede overwinning in dit kampioenschap. De titel was binnen handbereik, zeker toen Dexter Patterson, één van zijn twee uitdagers uitviel. Restte alleen nog Lorenzo Travisanutto die niet over de snelheid beschikte om echt te vechten voor de winst. Travisanutto werd echter gered door de tijdstraffen van enkele concurrenten voor hem, waardoor hij toch genoeg punten wist te pakken om de titel te winnen, voor Mini en Patterson. Pauwels eindigde zijn wedstrijd nog sterk als zevende en kan terugkijken op een fantastisch weekend. Gilles Stadsbader kon zich helaas niet plaatsen voor de finale. 

Marcus Amand
Marcus Amand
OKJ: Marcus Amand pakt titel voor thuispubliek
Marcus Amand is de nieuwe Europese kampioen in de OKJ. In de finale van deze junioren klasse, finishte de Fransman als zesde, genoeg voor de titel. De kanshebbers op de titel lagen dik bezaaid met onder andere Amand,Taonen, Dunne en Thomas ten Brinke maar laatst genoemde pakte een penalty in de laatste heat waardoor de Nederlander zich niet kon plaatsen voor de finale en zijn titeldroom aan diggelen lag. Amand had genoeg aan P9 om kampioen te worden en de Fransman, uitkomend voor het Belgische VDK Racing, pakte het slim en verstandig aan. Daar waar anderen betrokken raakten in crashes reed hij tussen de klappers door naar P6 in een race die gewonnen werd door Antonelli, voor Andrea Spina en Ugo Ugochukwu.

Foto's: FM-Images
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 22 juli 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons