van der Horst

Ambities op bijna alle fronten voor AC Motorsport

AC Motorsport - VW Fun Cup
AC Motorsport - VW Fun Cup
Arnaud Quédé is maar liefst 15 jaar van de partij in de VW Fun Cup powered by Hankook en blijft ambitieus met zijn team. “Het doel van AC Motorsport in 2022 is tweezijdig: ervoor zorgen dat rijders zich amuseren maar ook goede resultaten behalen, in het algemene klassement of in de Fun-categorie”, is hij meteen duidelijk.
Met de #13 bestuurd door Mathieu Detry, Stéphane Perrin, Matts Breckpot en Fred Bouvy, hoopt hij opnieuw mee te spelen voor het algemene podium. Maar dat is niet alles! De man uit Couthuin mikt ook op de top van de Fun-categorie.
 
“Na verschillende seizoenen in de Pure-categorie en een titel in 2019, wacht ons een nieuwe uitdaging”, verheugt zich de rijder-teambaas van de formatie uit Andenne. “Om die aan te gaan in de beste omstandigheden, beschikt het team van de #281 over een nieuw chassis vanaf de Benelux Open Races in Zandvoort. Vanaf dan dragen ze het rugnummer #491. De kern van het team bestaat uit Raphaël Bolle Debal, Benoit Arnaudet en Geert Windels, en die twee laatsten zijn gekende gezichten voor AC. Damien Coens en ikzelf wisselen elkaar af om het viertal te vervolledigen.”
 
AC Motorsport - VW Fun Cup
AC Motorsport - VW Fun Cup
Naast de #13 en de #491 zal AC Motorsport ook andere racekevers inschrijven. “We rekenen iedere meeting op drie à vijf wagens”, gaat Arnaud door. “In de Hankook 25 Hours VW Fun Cup zal de #417 van de partij zijn, naast onder meer twee Brits-Amerikaanse teams. Erg leuk! Het werk van de afgelopen jaren werpt zijn vruchten af: het team is meer en meer gekend en erkend. Voor het leeuwendeel van de rijders die à la carte racen, is de bedoeling vooral om zich te amuseren en progressie te boeken.”

U heeft het begrepen, er is voor ieder wat wils bij AC. “Het is een van de grote krachten van de VW Fun Cup powered by Hankook: iedereen komt er aan zijn trekken. De snelle rijders, gentlemen drivers en debutanten. Dat klopt nog meer door de recente invoering van nieuwe categorieën”, vertrouwt Arnaud toe. “Het blijft een toegankelijke categorie voor iedereen. Ik ben een amateurrijder en amuseer me enorm. Als ik dat kan, kunnen vele anderen dat ook.”
 
Minder dan een maand voor de aftrap van het seizoen in Mettet, op 19 en 20 maart, begint AC Motorsport aan de laatste rechte lijn van de voorbereidingen. “We zijn ‘full busy’ zoals de Engelsen zouden zeggen”, glimlacht Arnaud Quédé. “Maar we zullen er klaar voor zijn! We hebben al enkele testsessies afgewerkt en andere zullen volgen voor de start van de eerste race.”

VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 25 februari 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons