van der Horst

Ambitieuze Joeri Janssens en Steven Brams willen schitteren voor thuispubliek

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Twee weken nadat op de Nederlandse Formule 1-omloop in Zandvoort de tweede seizoenshelft van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux 2022 op gang werd getrapt, trekt het kampioenschap naar een andere Formule 1-omloop. Ditmaal is het strijdtoneel het mooiste circuit ter wereld: het Belgische circuit van Spa-Francorchamps waar het Racing Festival plaatsvindt. Belgium Racing-rijders Joeri Janssens en Steven Brams hebben deze afspraak al enige tijd met stip aangeduid in hun agenda.
“Al bij de start van het seizoen was het duidelijk dat we een pittige eindsprint zouden krijgen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux”, trapt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens af. “Met drie wedstrijden op enkele weken tijd, is het vooral een kwestie om geen steken te laten vallen. Joeri en Steven bewezen twee weken geleden in Zandvoort een stap vooruit te hebben gezet en het is nu een kwestie die goede lijn door te trekken bij de laatste meeting van het kampioenschap op Belgische bodem. De wedstrijden dit weekend maken deel uit van het Racing Festival, een evenement van de Royal Automobile Club de Spa dat al jaren een vaste waarde is op de kalender van Spa-Francorchamps.”

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“Ik heb er echt zin in”, bevestigt Steven Brams. “Spa is en blijft een geweldig circuit, al is het wel enige tijd geleden dat ik er nog op geracet heb. Het is een circuit met een bijna mythische status waar je je als rijder echt kan uitleven. Bijkomend facet dit weekend, is dat we racen met drie klassen uit de Supercar Challenge. Zowel de deelnemers uit de Sport, de Supersport 1 als de Supersport 2 klasse delen de piste met ons bij de twee races van één uur met verplichte pitstop. Hopelijk brengt dat extra pit in de strijd en krijgen we twee interessante wedstrijden voorgeschoteld. Ik heb dit weekend ook een pak vrienden en familie uitgenodigd en kijk er naar uit om opnieuw een podiumplaats te bemachtigen.”

“Spa is inderdaad een bijzondere omloop”, valt Joeri Janssens zijn teamgenoot Steven bij. “Het is de laatste keer dat we dit seizoen in actie komen voor eigen publiek en dat is toch wel een extra motivatie om er dit weekend een feest van te maken, zowel op als naast de piste. We zijn nog volop in de running voor de top drie in onze klasse en hoewel die strijd naar alle waarschijnlijkheid niet dit weekend zal beslecht worden, is het toch belangrijk om goed te scoren. Naast zijn fantastische circuit staat de Belgische Ardennen ook gekend voor het wisselvallige weer. Ook dit weekend lijken de weergoden niet echt zeker van hun stuk, want de voorspellingen lijken elke dag wel te veranderen. We zien wel op wat het uiteindelijk uitdraait. Als ik mag kiezen, heb ik misschien liefst nog één wedstrijd met droge piste en één op een doorweekt asfaltlint.”

Voor de toeschouwers biedt het Racing Festival een druk programma, met een mooie mix van verschillende internationale kampioenschappen. De BMW M2 CS Racing Cup Benelux werkt op vrijdag twee vrije trainingen en een kwalificatiesessie af, terwijl er op zaterdag en zondag in de namiddag telkens een wedstrijd van 60 minuten geprogrammeerd staat. Race 1 wordt op zaterdag omstreeks 14:20 op gang gevlagd, terwijl de deelnemers een laatste keer de degens kruisen op zondag om 13:45.

Persbericht Belgium Racing Team




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op donderdag 13 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons