van der Horst

American Festival: Deldiche Racing wint laatste race en pakt de titel

Podium Belcar Race
Podium Belcar Race
De Deldiche Racing Norma M20 FC van Luc De Cock, Tim Joosen en Sam Dejonghe heeft de laatste race van het Belcar seizoen gewonnen. Met vier zeges op vijf races, enkel bij de 24 uren van Zolder ontglipte hen de zege, haalde het team verdiend de titel binnen. De MExT Racing Porsche, in Zolder met Xavier Stevens en Kris Wauters aan het stuur, bleef vechten voor de titel tot op het einde. Niettegenstaande een stop & go won de wit groene Porsche de klasse 1 (GT wagens) en werd vierde algemeen achter drie CN prototypes.
Start Belcar Race
Start Belcar Race
Drieëndertig  wagens stonden op de startgrid voor de laatste Belcar race van het jaar. De start verliep probleemloos en Luc De Cock stuurde zijn Norma als eerste de eerste linkse in. Piessens volgde voor Frank Thiers, Xavier Stevens, David Houthoofd en Christoff Corten. Na vier ronden hadden we reeds vier CN proto’s op kop. Eerste GT wagens was de MExT Racing Porsche die voorbij de DVB Racing Ferrari was gegaan. In de tiende ronde crashte de BMW Clubsport #69 in de eerste linkse de vangrail en even later viel de Euroracing BMW #44 stil op het rechte stuk. Er kwam geen safety car procedure en De Cock reed weg van de twee Wolf’s. De MExT Racing Porsche kreeg een stop & go van een minuut omdat er op de startgrid nog gewerkt werd aan de wagen en Stevens viel terug naar plaats tien.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De McDonald’s Racing Norma kwam als eerste van de koplopers in de problemen, de wagen moest de strijd staken met transmissie problemen. De rest van de race verliep zonder noemenswaardige problemen op een sortie in de Jacly Ickx van de Hamofa BMW na. Wel gingen enkele rijders bij de CN prototypes onder de normtijd wat dan resulteerde in drive through. De pitstops brachten geen wijzigingen aan in het klassement, de Deldiche Racing Norma bleef uitlopen en nam zelfs een ronde voorsprong op de Bas Koeten Racing Wolf en twee op de PK Carsport Wolf. De MExT Racing Porsche had ondertussen een remonte ingezet en nestelde zich met een half uur te gaan opnieuw op kop bij de GT’s op een vierde plaats algemeen.

Guillaume Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey - PK Carsport
Luc De Cock, Tim Joosen en Sam Dejonghe kwamen als eerste over de lijn met een ronde voorsprong op de Bas Koeten Racing Wolf van Stienes Longin, Thomas Piessens en Sven Van Laere. De PK Carsport Wolf van Bert Longin en Christoff Corten pakte ondanks schakelproblemen de de derde plaats. Winnaar bij de GT’s en vierde algemeen was de MExT Racing Porsche van Xavier Stevens en Kris Wauters, daarachter volgden de DVB Racing Ferrari van de gebroeders Thiers en de Speedlover Porsche van Guy Verheyen en Jean-Pierre Verhoeven. Zevende en eerste in de klasse 4 werd de Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes, Guillaume Dumarey klasseerde zich als zevende won de klasse 3 en werd ook winnaar in de BMW M235i Cup. De familie Donniacuo won weer in de BMW Clubsportklasse.

--- Uitslag Belcar Endurance American Festival 2018 (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 9 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons