American Festival: nabeschouwing EMG Motorsport

Afgelopen weekend werd in Zolder het American Festival afgewerkt, waarbij de meeste aandacht ging naar de “Finals” van de NASCAR Whelen Euro Series en naar de ontknoping in het Belcar Endurance Championship. Het talrijk aanwezige publiek zag in dat laatste kampioenschap het Limburgse EMG Motorsport de titel pakken in de klasse Belcar 4 met de BMW E92 GTR van Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes.
  • Oeste Kart
De titel in de klasse Belcar 4 kwam er als kers op de taart van een mooi seizoen, dat echter moeizaam begon. “Vanaf de race in Spa hadden we wel degelijk alles op een rijtje en gaf onze bolide enkel nog teken van een verregaande betrouwbaarheid”, zegt Edgard Terium, teambaas van EMG Motorsport. “Dat bewezen we ook tijdens de 24 Hours of Zolder, een race waarin we sterk scoorden. En ook het voorbije weekend gaf de wagen geen krimp en reden Steve en Wiebe naar de overwinning in de klasse, wat meteen goed was voor de titel in de klasse Belcar 4. Daarmee sluiten we een seizoen dat voor onze BMW E92 GTR eerder moeilijk op gang kwam toch zeer succesvol af. Het is tevens het bewijs dat we - mede door de inbreng van de rijders Steve en Wiebe - de bolide in de lijn der verwachtingen konden ontwikkelen en we de stappen wel degelijk in de goede richting hebben gezet.
 
Al tijdens de kwalificatiesessie was de EMG-bolide vorig weekend de snelste toerismewagen op de baan en dat gaf natuurlijk extra vertrouwen en motivatie aan Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes. Zij kenden een goede wedstrijdstart, reden een zeer verstandige race zonder risico´s te nemen en toch wonnen ze met de spreekwoordelijke vingers in de neus hun klasse. Ze finishten zelfs 7de algemeen, net achter de prototypes en de snellere GT´s. Een uitermate knap resultaat waarmee niet enkel de rijders maar ook de hele crew van EMG Motorsport zeer tevreden waren.
 
De rijders zijn natuurlijk zeer belangrijk, maar zonder de mensen van het team staan ze ook maar alleen. Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken om iedereen van het team te bedanken, want ze hebben allen een stukje bijgedragen tot het behalen van deze titel”, benadrukt een erkentelijke Edgard Terium. “Over titels gesproken: we gaan ook nog op jacht naar een tweede titel dit jaar, want over een vijftal dagen strijden we met de BMW E46 M3 voor de titel in het BGDC-kampioenschap. Johan Huygens heeft uitzicht op de kroon en we zullen er alles aan doen om hem te helpen dat doel te bereiken.”, besluit een steeds strijdlustige en fiere teambaas.

EMG Motorsport Press

 

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Trophy op woensdag 12 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.

  • Lux* Grand Gaube