American Festival: Tweede plaats Longin, Piessens en Van Laere in seizoensafsluiter

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Tijdens het druk bezocht American Festival – een waar topweekend voor Circuit Zolder – sloot het Belcar Endurance Championship het seizoen 2016 af. Stienes Longin, Thomas Piessens en Sven Van Laere haalden nog eens het onderste uit de kan en uit hun # 11 Wolf GB08 en scoorden een fraaie tweede plaats in de 125 minuten durende race. Net voor de wedstrijd had het drietal al mogen vieren, want 1 van de drie musketiers had zich tot kampioen gekroond in de divisie Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series. Stienes Longin boekte er immers zijn achtste zege van het seizoen, meteen goed voor de titel.
  • Powercars
Het knopje omschakelen van de NASCAR Whelen Euro Series naar het Belcar Endurance Championship is niet makkelijk, maar verliep eigenlijk vlotter dan verwacht”, aldus Stienes Longin. “Thomas en Sven deden wat van hen verlangd werd, maar dat was blijkbaar net niet genoeg om de leiding in de race in handen te houden. Zelf haalde ik ook het onderste uit de kan, maar we finishten als twee. In de wetenschap dat dit eigenlijk het hoogst haalbare was, ben ik best tevreden met het resultaat. Vanzelfsprekend dank ik hierbij ook het team en mijn teamgenoten, de supporters en de sponsors. Velen stellen mij vragen over wat de toekomst brengt, maar daar zullen we op tijd en stond over communiceren.”

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
“Eindigen met een tweede plaats algemeen, achter de verdiende kampioen, is wel degelijk een mooi resultaat om een prachtig seizoen mee af te sluiten”, treedt Sven Van Laere zijn teamgenoot bij. “Er rest mij dan ook niets anders dan alle betrokken partijen – Bas Koeten Racing, mijn 2 top teamgenoten, Circuit Zolder, alle marshals, mijn supporters en uiteraard mijn sponsors – te bedanken voor dit mooie jaar!”
 
De laatste Belcarwedstrijd van 2016 zit er al op, en hoewel we met een tweede plaats net naast de overwinning grepen, ben ik toch best tevreden over deze wedstrijd”, opent Thomas Piessens. “Aan boord van onze Bas Koeten Wolf heb ik een leuke rijbeurt gehad, gekruid met enkele mooie duels met de beide Norma bolides en de PK Carsport Wolf die vlak achter ons reed. Het blijft leuk om met deze auto in het Belcar veld te rijden. Ik wil hierbij ook mijn sponsors en teamgenoten bedanken voor het mooie seizoen, net als de mensen van Bas Koeten Racing voor hun professionele aanpak.

Stienes Longin Press
 

 

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Trophy op dinsdag 11 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.