van der Horst

American Festival: Zege en titel voor Stienes Longin

Stienes Longin
Stienes Longin
Stienes Longin is de nieuwe kampioen Elite 2, op Circuit Zolder gaf hij vandaag iedereen het nakijken en won op dominante wijze de tweede race. Gisteren werd het nog een baaldag voor Stienes Longin die zijn wagen niet aan de praat kreeg op de grid maar vandaag liet de Leuvenaar er geen twijfel over wie de snelste piloot is in Elite 2. Na de rookie titel vorig jaar haalt Longin nu de algemene titel in de Elite 2 binnen. Voor de tweede plaats werd er gestreden tot in de laatste ronde, Salvador Tineo Arroyo kwam als tweede over de lijn maar de Spanjaard was Riccardo Geltrude wel voorbij gegaan buiten de baan in de chicane.
  • St. Paul
Start Elite 2
Start Elite 2
Stienes Longin had een excellente start en hij reed onmiddellijk weg van de rest van het veld. Achter Longin volgden Riccardo Geltrude, Salvador Tineo Arroyo, Gabrielel Gardel en Thomas Ferrando. De Doncker bezette de zevende plaats, Deflandre was ondertussen opgerukt naar plaats acht. Na vijf ronden had Longin al meer dan 4 seconden voorsprong toen de wedstrijd geneutraliseerd werd met een safety car procedure om wagen #73 uit de grindbak te halen aan de Rea.

Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Bij herstart behield Stienes Longin gemakkelijk zijn leiderspositie, terwijl Gardel een plaatsje moest afstaan aan Ferrando. De Doncker verloor enkele plaatsen en kwam pas als elfde door, hij zou nog terugkomen tot de negende plaats net achter Guillaume Deflandre en won alsnog in de Legend klasse. Jerry De Weerdt werd vierde bij de Legends. Longin zette ondertussen zijn zegetocht verder en reed probleemloos naar de overwinning. Op anderhalve seconde van de winnaar kwam Tineo Arroyo als tweede onder de vlag door, maar hij had wel de chicane afgesneden en was daarmee voor Geltrude de baan opgekomen. Ferrando pakte de vierde plaats en Gardel sloot de top vijf af.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 9 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons