van der Horst

American Festival: nabeschouwing van Skylimit Yokohama Racing Team

Het doek is gevallen over het Belcar Endurance Championship 2017. Op Circuit Zolder werd de laatste race verreden samen met de finales van de NASCAR Whelen Euro Series en dat lokte vorig weekend maar liefst 20.000 toeschouwers naar de omloop van Terlaemen. Een omloop die ook de thuisbasis is van Skylimit Events en dat ook jarenlang was voor het Skylimit Yokohama Race Team, dat bij de afsluitende wedstrijd een zilveren medaille wist te veroveren in de klasse Belcar 5. Samen met de titel in de Ladies Trophy voor Kata Bozó en Ines Lammens vormt deze prestatie een knappe afsluiter van het seizoen... en van een periode van 7 jaar waarin Skylimit Events telkens 1 of meerdere wagens in competitie bracht.
Afsluiten in schoonheid is steeds een kunst. “En daarin slaagden we afgelopen weekend”, verduidelijkt Andy Jaenen, samen met Jo Lammens de drijvende kracht achter het Skylimit Yokohama Race Team. “Met de #69 BMW 325i, die de sporen kreeg van Nicolas Hermans, Hanne Terium en Davy Suffeleers, kwam de pechduivel zich wel eventjes moeien (gebroken wiellager) maar tot op dat ogenblik lag de wagen op koers voor het podium in de klasse Belcar 5. Een dag eerder had dit drietal zich ook al verzekerd van de pole positie voor deze slotrace. De gelijkaardige bolide onder het startnummer 70, gemend door Kata Bozó, Ines & Jo Lammens, reed na drie uren racen als tweede over de finish op amper 22 seconden na de winnaars. Bovendien pakken Kata Bozó en Ines Lammens dit jaar de Ladies Trophy mee naar huis, dus we mogen spreken van een geslaagd weekend. Meer zelfs: ik durf gerust stellen dat het volledig seizoen geslaagd was. In de kortere wedstrijden wisten we behoorlijk wat podiumplaatsen te scoren en bij de 24 Hours of Zolder eindigden we zelfs met beide wagens op het podium van de klasse Belcar 5.
 
Deze laatste wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship 2017 was ook de laatste race van het Skylimit Yokohama Race Team in de huidige configuratie. Door het feit dat Andy Jaenen zich nog meer zal toeleggen op zijn functie binnen de Belcar Organisatie zet hij met Skylimit Events een stapje terug in het Belcar Endurance Championship. “We gaan met Skylimit Events vanaf 2018 geen wagens meer inzetten in het Belcar Endurance Championship. Skylimit Events blijft natuurlijk wel verder gaan met de Trackdays en de Drift initiatieven. Echter, nu ik nog meer bij de organisatie van het Belcar kampioenschap betrokken zal zijn, vraagt dat een pak meer tijd en wil ik dat net zoals in het verleden volledig neutraal kunnen doen”, aldus Andy Jaenen. “Ik kom binnen het kampioenschap steeds meer – en vooral bij de 24 Hours of Zolder – met rijders en teams in contact en het is onmogelijk om dat op een goede manier te combineren met het leiden van een team.
 
En wat dan met het team en de rijders? “Met AR Performance ben ik al een tijdje betrokken bij het team”, springt Arne Reynders bij. “Ik heb dan ook besloten om dit schitterende project samen met Jo Lammens via AR Performance verder te zetten. Jo blijft ook de Drivers Coach. Op 11 november, tijdens de Race Promotion Trackday & Night, zullen we aanwezig zijn en de mogelijk bieden om te testen met een Belcar 5 BMW 325i i.f.v. het kampioenschap 2018. Wie interesse vertoont om een dergelijke wagen te testen kan zich bij ons melden via E-mail aan m-jo@telenet.be “, besluit Arne.

Skylimit Yokohama Racing Team  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons